Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
- Vårt material, våra läroböcker och våra leksaker kommer utgå från alla diskrimineringsgrunder, säger förskolechefen Naomi Jonas på Bosgårdens förskolor.

Första HBTQ-certifierade förskolan

På torsdagen har Bosgårdens förskolor en regnbågsparad. Paraden är en del av en ceremoni för att fira att förskolorna äntligen har blivit certifierade av RFSL, och det är de först med i Göteborgsområdet.

– Det känns helt fantastiskt, säger Naomi Jonas, förskolechef på Bosgårdens förskolor.

Arbetet med att bli hbtq-certifierade var från början ett förslag från personalen på förskolorna. Och efter att en omröstning visat på ett rungande ja beslutade man att gå vidare med förslaget. Nu, ett år senare, har RFSL beslutat att certifiera förskolorna som alltså blir först i Göteborgsområdet med det.

Vad innebär det här för förskolorna?

– Det innebär att vårt material, våra läroböcker och våra leksaker kommer utgå från alla diskrimineringsgrunder. Vi vill att alla som kommer i kontakt med vår verksamhet blir bemötta på samma sätt, oavsett vilka de är, säger Naomi Jonas.

Paraden kommer att utgå från Torallstigen klockan 15:00 på torsdagen och avslutas på Jungfrustigen. Mölndals kulturskolas sambaorkester kommer att stå för musiken. Efter paraden kommer barnen få hissa en regnbågsflagga och äta en regnbågssemla. Förutom förskoleeleverna, deras föräldrar och förskolans personal kommer även kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande att närvara.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Vi har faktiskt bara fått positiva reaktioner. Självklart var vi förberedda på en hel del kritik, men det har bara varit positivt än så länge, säger Naomi Jonas.

Mest läst