Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB121101DS008 (1)

Förre Häcken-spelaren blir tränare för Västra Frölunda

Det räcker inte med heltidsspel i Halmstads BK och stort privat engagemang i övrigt. Nu tar Mohammed Ali Khan även över som huvudtränare i division 3-klubben Västra Frölunda.

Under våren har division 3-klubben Västra Frölunda, där Mohammed Ali Khan varit ordförande de gångna tre åren, sökt med ljus och lykta efter en ny huvudtränare.

– Vi har försökt hitta en lämplig tränare, men hittade inte någon av kvalité, så då kliver jag in själv och tar över, säger Ali Khan.

Sajten fotbollskanalen.se rapporterade i tisdags om att mittbacken var aktuell för jobbet.

Under onsdagen blev det dock klart, rapporterar Hallandsposten.

Halmstads BK gav grönt ljus och Ali Khan ska nu kombinera heltidsspel i HBK med tränarsysslan i division 3.

– Det här kommer inte påverka mitt spel eller engagemang för HBK. Mitt jobb är fortfarande fotbollen och där är jag fullblodsproffs. Jag kommer fortfarande ge 110 procent för klubben oavsett om det är träning eller något annat.

Det är dock ingen nyhet att 27-åringen har många bollar i luften.

– Jag har haft sidoprojekt i många år. Det är precis som att någon annan kan ha som intresse att titta på film på vardagskvällarna. Då kan jag i stället tänka mig att coacha eller syssla med något annat.

Han har redan varit uppe och känt på uppgiften sedan januari och därmed bevisat att det dubbla fotbollsengagemanget inte är något problem, då HBK gått som tåget i Svenska cupen och redan är klart för kvartsfinal.

Rollen som tränare är inte heller något nytt. Mittbacken har genomfört flera tränarutbildningar och har haft en tränarroll i någon omfattning sedan 2005.

Då startade han upp ett lag i de lägre divisionerna för kriminellt utsatta ungdomar. Två kvällar i veckan ägnade han då åt att coacha parallellt med den aktiva karriären.

– Jag tog hand om dem, tränade dem och höll i matcherna. Det är först nu som det blir uppmärksammat.

Det kan väl ha lite att göra med att det är ganska hög nivå?

– Ja, det är klart. Det är många som lyfter på ögonbrynen. Det är ändå ovanligt. Men jag tycker bara att det är givande. Blicken för spelet är min starkaste egenskap som spelare och jag har blivit klokare under åren när jag stått vid sidlinjen i lägre divisioner. Nu blir det lite högre division än jag är van vid.

I division 3 kommer Ali Khans Västra Frölunda, med tio allsvenska säsonger i bagaget, bland annat ställas mot Snöstorp/Nyhem.

Mest läst