Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Förlorade mot Västtrafik

Juridikstudenten Alexander Kandiloros förlorade i målet mot Västtrafik. Nu blir han tvungen att betala tilläggsavgiften på 1200 kronor plus rättegångskostnader och ränta.

-Jag ångrar ingenting. Jag skulle absolut göra om det, det är ju helt uppåt väggarna att de behandlar trogna kunder som plankare, sa Alexander Kandiloros själv precis efter att han tagit del av domen.

Tingsrätten skriver i domen att det inte finns något skäl att betvivla att Alexander Kandiloros har ett registrerat årskort hos Västtrafik. De anser inte heller att det finns skäl att tro att han skulle ha lånat ut kortet till någon annan. Trots det döms han alltså att betala tilläggsavgiften på 1200 kronor och rättegångskostnader på 450 kronor.

Anledningen till det är att tingsrätten menar att bestämmelsen om att man inte får ta ut tilläggsavgift om avsaknaden av giltig biljett "anses vara ursäktlig med tanke på den resandes ålder, lokala föreskrifter eller annan omständighet" inte är tillämpbar i det här fallet.

Alexander Kandiloros tycker att Västtrafiks regelverk är onödigt strängt, och menar att de borde värna sina trogna kunder bättre.

- Jag vill se ett regelverk som tillåter oss att vara människor, att man inte blir behandlad som en plankare för att man har västtrafikkortet i fel byxficka en gång. Om man betalar och gör rätt för sig borde det finnas utrymme för glömska.

Fram till och med den 22 september i år kan domen överklagas. Alexander Kandiloros har inte bestämt ännu om han ska försöka eller inte.

- Det kräver ju både tid och pengar så jag får fundera lite på det.

Mest läst