Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
235577h1024.jpg
Förberedelser pågår, snart kan Sverige ha ett KHL-lag.

Förbundet bekräftar KHL-förfrågan

En svensk grupp vill starta ett KHL-lag med bas i Malmö. Svenska ishockeyförbundet har fått en förfrågan - men står i utgångsläget kvar vid samma ståndpunkt som när AIK fick nej för sex år sedan.

Det är skånesport.se som avslöjar planerna. En delegation på åtta personer har varit i Moskva och diskuterat en KHL-satsning i Sverige.

-I förhandsdiskussionerna har vi nämnt att spela ett 15-tal matcher i Malmö, säger den tidigare Malmöspelaren Anders Svensson som har det sportsliga ansvaret för lagbygget.

Arbetsnamnet på laget är hemligt men processen har gått så långt att det bara saknas en underskrift på ett avtal mellan KHL och det bolag som kommer att vara ägare, enligt tidningen.

"Värnar nationell liga"

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson är på semester, men bekräftar i ett mejl till TT att en förfrågan kom i förra veckan.

"Förbundets utgångspunkt har varit och är att värna ett upplägg med starka nationella ligor som sedan kan stärkas med klubblagsmästerskap såsom CHL. Till det kopplas givetvis ett sportsligt utvecklande och intressant landslagsspel med Euro Hockey Tour och VM. Det är en inriktning som jag bedömer har ett brett och förankrat stöd i hela den svenska ishockeyrörelsen och som också står i överenskommelse med den svenska supporterkulturen", skriver han.

Larsson tillägger att förbundet nu bereder frågan från gruppen som även kontaktat Internationella ishockeyförbundets ordförande René Fasel.

Nej från Nilsson

Det är inte första gången som det finns svenska KHL-planer. Det mest konkreta rörde AIK som ansökte 2010 om att få spela i både KHL och hockeyallsvenskan, men fick nobben av Svenska ishockeyförbundet.

Malmö Arenas ägare Percy Nilsson, som också har starka intressen i Malmö Redhawks, sågar den nya KHL-idén och säger nej till spel i hans hall.

-De som tror det är ute och cyklar. KHL i Malmö är utagerat för länge sedan, säger Percy Nilsson till Sydsvenskan på webben.
Mest läst