Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

479593.jpg

"För vem finns Liseberg?"

Många GP-läsare har åsikter om Lisebergs höjda priser för bland annat åkattraktionerna.

De flesta läsare är upprörda, uppmanar barnfamiljer att bojkotta parken och framhåller andra parker med bättre lösningar.

Storfamilj skriver: "Det var ganska dyrt för oss två vuxna med fyra barn förra året. Men då fixade vi en heldag med mat, åkning, spel o glass mm för 2000 kr. De yngsta barnen åker inte så mycket. I år kommer ett liknande besök gå på med förköp 2010 kr bara för inträde o åkning. Så ett besök för oss slutar på runt 3000 kr och det bara för en dag."

Gunilla skriver: "Tyvärr är Liseberg inte längre ett familjenöje att se fram emot. Istället blir det ett stort hål i plånboken. Kanske namnet borde ändras till -Profitparken för de penningstinna-. Varför inte förbjuda barn också så är barnfamiljernas plånboksproblem ur världen. I andra nöjesparker betalar man ett inträde och därefter är det fritt att åka, kanske något för Liseberg att fundera över."

GAIS skriver: "Det blir inga besök för mig och familjen, i år! Är nyss hemkommen ifrån ett Legolandbesök. Mkt trevligare o man slipper alla dessa kuponger o åkpass. Liseberg blir bara sämre och sämre."

SP skriver: "Håller med att det skrämmer bort oss Göteborgare som brukar gå flera gånger. Funderar också på att skippa köpa årskort och bara ta med familjen en gång i år och lägga resten av pengarna på annat. Jag tror att Liseberg kommer att förlora mycket. "

Lowgren skriver: "Så... nu för att min två små barn ska få åka på Liseberg så måste de ha var sitt åkband? Dessutom måste ju någon åka med dem så jag måste ha ett också? Sen kanske inte jag orkar åka lika mycket så då måste sambon ha ett också... Nä, det blir till att besöka något annat ställe Gröna Lund, Legoland kanske?"

Besviken skriver: "Vi har tre mindre barn, ett som blivit 112 cm. Vår största betalade inträde för första gången i år. I grinden löste vi 3 st säsongskort, som vi brukar 195*3 = 585:-. Eftersom häftet inte finns längre fick vi köpa 20 st kuponger á 20:- =400:-, dvs nästan 1000:- på ett bräde! Sen att även vuxna ska betala när man följer med barnen är rena rånet. Kupongerna räckte i 1-2 timmar. Jag tror att parken kommer att förändras till att bli för vuxna som bara vill ut och roa sig, barnfamiljer göra sig icke besvär."

Cesar skriver: "Han måste skoja, anser han att FÖRÄLDERN får en upplevelse av att åka Farfarsbilarna? Dessutom är kommentaren "Små familjer skall inte behöva betala för de med många barn" fantastisk i sin enkelhet, eftersom den nya prissättningen innebär att det blir dyrare för alla! Slutligen, att betala fullt inträde för en 4-åring som inte ens får lov att åka allt på Liseberg måste väl ändå vara höjden av snålhet. För vem finns Liseberg egentligen?

Andra läsare påpekar att Liseberg är ett vinstdrivande företag som har mest att tjäna på turister som kommer till parken någon gång om året.

CederX skriver: "Liseberg är ett vinstdrivande privat företag och bedriver inte "välgörenhet" när det gäller parken och inkomsterna ifrån attraktioner och mat - ta med egen mat. Förvaringsboxar finns. Att gå på Liseberg är ingen "Kommunal Rättighet" som borde subventioneras. Det är bara att välja själv, "Pay and play " eller gå ut i naturen. Jag tror dock att Liseberg iskallt kan räkna med en utplanande kurva vad det gäller intäkter och folkmängd för 2011-2012."

MK skriver: "Liseberg är faktiskt ett bolag och en nöjespark i världsklass som dessutom drar hit turister och är motor i Göteborgs turistindustri. Om ni förväntar er en gratis lekpark för barn får ni åka till Plikta i stället (som ju delvis finansieras av skattepengar från turismnäringen)."

BK skriver: "Ja, så är det - själv undviker jag att gå dit från mitten av april till mitten av oktober. Men Liseberg överlever nog utan mig, er andra också - för parken får in sina inkomster från turister som besöker stan, och där finns det pengar..."

Mest läst