Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

"För mig handlar det om att sprida kärlek"

I helgen skrev vi om bussföraren som har hyllats för att han såg till att kvinnor kom hem tryggt på lördagskvällen.– För mig handlar det om att sprida kärlek, säger han till GP.

Lördag kväll dök ett inlägg upp i Facebookgruppen Vad händer i Göteborg? där Shna Kamal berättade att hon hade träffat "finaste bussföraren i hela världen".

Hon berättade att föraren dröjde lite längre vid nästsista hållplatsen. Shna förstod inte varför och gick fram till honom för att kolla om något var fel.

– Då sa han att han ville se om kvinnan som hade gått av kommer hem ordentligt. Hon hade gått av samtidigt som ett större killgäng och han blev lite orolig för henne, sa hon till GP i söndags.

LÄS MER: Bussföraren såg till att kvinnor kom hem säkert

Han såg dessutom till att stanna så nära Shnas port som möjligt för att hon skulle komma hem säkert.

"Tror att jag nyss träffat den finaste busschauffören i hela världen!", skrev Shna i Facebookgruppen. Under natten överöstes inlägget med hyllningar och applåder samtidigt som det delades och gillades av tusentals människor.

När GP får tag på föraren Shahin, 40 år, är han överväldigad av responsen som han har fått och gör sitt bästa för att förklara att det inte bara handlar om honom.

– Många av mina kollegor gör samma sak dagligen. Vi är ett bra team på Keolis. Jag gjorde som jag alltid brukar göra. Det är ett stort ansvar att köra människor och för mig slutar inte ansvaret när de går av.

Samtidigt säger han att han är djupt rörd av kommentarerna som han har fått.

– Jag har svårt att hålla tillbaka känslorna, det är väldigt fint att så många tar sig tiden att visa uppskattning. Jag är så glad att jag lever i ett så fint samhälle. Det är en bekräftelse på att jag är på rätt spår i livet, säger han.

Varför gör du det där lilla extra?

– För mig handlade om att utföra ett bra arbete och bidra till mitt samhälle. Det kräver så lite, bara ett par minuter, men det gör att jag kan sova gott om nätterna, som jag hoppas att de som reser med mig också gör.

Under samtalet refererar han ständigt till resenärerna som sina "besökare" och säger att han trivs med sitt jobb.

– Vad man än gör så måste man göra det med kärlek. Att bara sitta bakom ratten och köra skulle vara slitsamt. Man måste älska sina medmänniskor, annars skulle jobbet vara tråkigt. Jag tycker om att prata med besökare som sitter längst fram. Andra människor är som universitet, man lär sig alltid något nytt.

Han berättar att han känner särskilt stort ansvar för unga människor som åker buss sent på kvällarna:

– Jag brukar säga till dem att de måste ta hand om sig själva och varandra. Vi är alla en del av samma samhälle. Älska ditt samhälle för att du är ditt samhälle. Ibland, när de går av, säger jag att de borde ta av sig hörlurarna ur öronen för att kunna lyssna om någon närmar sig. Man ska inte vara rädd hela tiden men man ska vara uppmärksam.

Mest läst