Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fälld för Nancymordet överklagar sin dom

22-åringen som fälldes för att ha dödat Nancy Tavsan i Hjällbo överklagar. Han förnekar allt utom att ha stulit en rosafärgad mobil – och säger sig acceptera dagsböter.

16 års fängelse för i huvudsak mord och två grova våldtäktsförsök. Det blev domen i tingsrätten, och det är också ett beslut som 22-åringen vill ha prövat i hovrätten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Via sin nyligen anlitade advokat Leif Silbersky hävdar den misstänkte sin oskuld.

– Min klient menar att åklagarna, mot hans bestridande, inte lyckats bevisa att han gjort sig skyldig till annat brott än stöld, konstaterar Silbersky i sin inlaga.

”Skuggan”, som han kallats, medger alltså att ha tagit en kulört telefon av den överfallna 30-åriga kvinnan på Molinsgatan. Ingenting annat.

22-åringen önskar att samtliga personer som hördes i den lägre instansen även kallas till nästa förhandling. Han kan dock även godta att videoupptagningarna deras vittnesmål från tingsrätten spelas upp.

Åklagarna har tidigare sagt sig vara beredda att anslutningsöverklaga, vilket innebär att den misstänkte riskerar ett livstidsstraff – likaväl som han får möjlighet till en sänkning.

– Vi funderar ytterligare några dagar, men som vi ser det finns det utrymme för en skärpning av påföljden, betonar kammaråklagare Ulrika Åberg.

Förhandlingen beräknas starta tredje veckan i oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.