Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
En del av den post som skulle delas ut i Kortedala på fredagen men blev liggande kvar hos PostNord.

"Extrem situation" stoppar postutdelning i Göteborg i dag

Hela Kortedala - både hushåll och företag - blir utan post på fredagen på grund av stor brist på brevbärare hos PostNord.

Enligt en av brevbärarna i området Kortedala-Bergsjön-Angered är tolv av de totalt 50-talet brevbärarna sjukanmälda på fredagen.

Det innebär bland annat att alla kunder i Kortedala - både hushåll och företag - ser ut att bli utan sin post som bärs ut av PostNord.,

Beslutet meddelades till personalen vid åtta-tiden i morse.

Men för Pernilla Lorentsson är det inte första gången posten uteblir. Hon och hennes grannar på Solståndsgatan i Kortedala är luttrade - men arga.

- Jag har missat både läkarbesök och att betala räkningar för att jag inte har fått posten i tid, det är fruktansvärt jobbigt. Jag har försökt nå PostNord men inte fått kontakt. Så här kan det bara inte fortsätta, säger hon.

I går morse meddelades i alla fall personalen vid PostNord att gårdagens postutbärning skulle utebli.

Normalt prioriteras postutbärningen till företag men på fredagen får inte heller dessa i Kortedala sin post.

- Jag har aldrig tidigare varit med om att vi tvingats låta posten i en hel depå ligga, i det här fallet Kortedala, säger brevbäraren till GP.

Enligt honom har det varit problem med posthanteringen och postutdelningen sedan i höstas, då PostNord organiserade om sin verksamhet i hela landet, inom ramen för vad företaget kallar Koncept utdelning.

- Folk är fortfarande otroligt lojala mot sin arbetsuppgift men nu är personalen rejält utsliten, säger brevbäraren till GP.

GP söker ledningen för PostNord i Göteborg. På huvudkontoret i Stockholm bekräftar pressekreterare Maria Ibsén att "väldigt många brevbärare är sjuka i dag" i denna del av Göteborg.

- Det ska vara tolv stycken som är sjuka, säger Maria Ibsén.

Hur många av era kunder är drabbade i Kortedala?

- Det handlar om ungefär 8 000 hushåll, eller avlämningsställen som vi säger. Men det är inte alla i Kortedala, för en del kommer trots allt att få sin post under dagen.

De hushåll och företag som inte får sin post som vanligt under fredagen kommer enligt Maria Ibsén att få den på söndag.

- Man kommer att jobba ikapp under helgen genom att ordinarie personal går in och jobbar extra, säger hon

Hur ofta händer det att ni tvingas ställa in, som i morse, all utdelning av post i ett helt område så stort som Kortedala?

- Det är väldigt ovanligt och naturligtvis inte alls bra att det blir så, säger pressekreterare Maria Ibsén på PostNords huvudkontor.

Mest läst