Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sy791db0.jpg
Utbrända bilar i Salford utanför Manchester.

Extra poliser gav önskad effekt i London

Upploppen och plundringarna spred sig under den fjärde natten till flera städer i Storbritannien.

Men i London tycktes de 10 000 extra poliserna ha gett önskad effekt - på gatorna i huvudstaden var det lugnt.

I Manchester kämpade polisen under kvällen och natten mot hundratals maskerade ungdomar, som slog sönder skyltfönster, satte eld på butiker och kastade sten och glas mot polisen.

Polisen karaktäriserar våldsamheterna som "de värsta på 30 år", och hade under natten gripit 47 personer i Manchester och Salford.

-Dessa människor har ingenting att protestera mot, det finns inga orättvisor eller gnistor som satt i gång detta. Det är helt enkelt kriminella handlingar, på en nivå jag aldrig sett förut, sade biträdande polismästaren i Manchester, Gerry Shewan.

Brandbomber

Upploppen spred sig under den fjärde natten till nya delar av landet, bland annat West Bromwich och Wolverhampton utanför Birmingham. Enligt BBC ska skott ha avlossats i Birmingham under kvällen och polisen i West Midlands uppger att 87 personer gripits i området.

I Nottingham attackerade en grupp på 30-40 män en polisstation med brandbomber, men enligt polisen skadades ingen. I Liverpool, Sefton and Wirral har 44 personer gripits, uppger polisen enligt BBC.

Medborgargarden

I London hade polisen rustat med 10 000 extra man och beordrat dem att om nödvändigt använda så kallade batongkulor - projektiler som avlossas på nära håll och orsakar stor smärta - för att kväsa upploppen.

Hundratals londonbor gick även ihop i improviserade medborgargarden på tisdagen för att stoppa fortsatta plundringar.

I Southall i västra London samlades hundratals sikher utanför ett tempel i området, efter rykten om att det skulle attackeras. I Enfield i norra London patrullerade 200 invånare för att "skydda gatorna" och i Hackney turades affärsinnehavare om att hålla vakt, rustade med hemmagjorda vapen.

Enligt polisen har sammanlagt 685 personer gripits och 111 poliser skadats under oroligheterna i London.

Mest läst