Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Explosion på twitter: Finalen i Göteborg

Twitter exploderade när Sverige tog hem segern i Eurovision. Och politikerna i Göteborg är inte sena att påpeka vilken stad som ska stå för arrangemanget nästa år.

Under hela lördagskvällen diskuterades Eurovision song contest på Twitter. När Loreen vann fullkomligt exploderade kommentarerna i ett glädjerus.

Genast började också spekulationerna om vilken stad som ska få hålla i arrangemanget:

- Finalen i Göteborg, kommenterade kommunalrådet Helene Odenjung (FP).

Kollegerna David Lega (KD) och Jonas Ransgård (M) var inte sena att hänga på. Även Vägvalets Theo Papaioannou slår ett slag för Göteborg och lyckas även klämma in sin hjärtefråga trängselskatten med Eurovision:

- Låt Göteborg få arrangera Eurovision så göteborgarna har något kul att se fram emot när trängselskatten införs 2013.

- Sarah Dawn Finer som programledare i Göteborg nästa år, tycker Cecilia Dalman Eek (S).

SVT-chefen Eva Hamilton säger till TT att det inte är omöjligt att finalen 18 maj hålls i Göteborg eller Malmö. Skälet är att det redan pågår stora sportevenemang i Stockholm under samma period, men inget är klart.

Men alla är inte lika glada för Sverigesegern. Ett mindre twitterbråk har dragit igång efter att Björn Söder (SD) kommenterat att han inte tycker det är värt "att betala för skräpet."

Förutom folks hyllningar gratulerar också flera organisationer Loreen till segern på twitter, bland annat Amnesty för att hon aktivt engagerat sig för mänskliga rättigheter i Azerbajdzjan. IOGT international anser att den svenska stjärnan är en förebild då hon inte behöver supa för att ha kul.

Mest läst