Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

taea4790_1898328_1024 x 683 standard_2026684
Kanye West lämnar Ikea i Älmhult efter besöket på tisdagen.

Expertens teori: Detta ska Kanye West göra för Ikea

Efter sitt besök på Ikea i Älmhult så hintar Kanye West på Twitter att han ska designa åt möbeljätten. SVT:s expert dömer ut idén.

Tisdagens snackis var världsartisten Kanye Wests besök på Ikea i Älmhult. Enligt olika uppgifter ska West designa något åt möbeljätten, något han själv bekräftade på Twitter, där han på natten skrev:

"Uppe sent och designar i Sverige ..."

Sedan öste Kanye West beröm över företaget:

"Superinspirerad av mitt besök på Ikea i dag” skrev han på Twitter.

- Det skulle förvåna mig otroligt mycket om det inte rörde sig om ett designsamarbete. Älmhult är hjärtat av Ikeas designorganisation, säger konst- och designkritikern Dennis Dahlqvist till SVT.

Det är inte första gången som Kanye West designar. Han har bland annat varit med och tagit fram en egen skokollektion, som säljer som smör.

Han har också samarbetat med den brittiska modedesignern Katie Eary, som har gjort en textilkollektion för varuhuset, rapporterar SVT.

Dahlqvist tror att det kan vara en fingervisning om vad Kanye ska bidra med.

- En hypotes är att det rör sig om textil, eller i alla fall en mönsterkollektion. Kanye har gjort mode tidigare, säger Dahlqvist till SVT.

Han tycker att Ikea begår ett misstag och anser att företaget "borde vara mer trogna sitt dna".

- Nu blir Kanye West uppgraderad till designer, fast att han inte kan någonting om design. Men det är bara så det är i dag. Om alla andra företag arbetar på det här sättet så vill man inte riskera att hamna på efterkälken. Det är snarare ett uttryck för desperation och nervositet än för någonting annat. Jag är motståndare till det. Det är bättre att arbeta långsiktigt och försöka lyfta fram svenska formgivare, säger Dahlqvist till SVT.

Läs också: Kanye West dök upp i Älmhult

Mest läst