Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Ulevi

Experten: Lägg konstgräs på Ullevi

IFK Göteborg har spelat sina cupmatcher på Häckens hemmaplan Bravida Arena. Nu förslår Cmores expert Jens Fjellström att det ska läggas konstgräs på Gamla Ullevi, så att Blåvitt ska kunna spela där året om.

Det blev inget cupavancemang för IFK Göteborg i år. Två av gruppspelsmatcherna spelades på Bravida Arena, 1–1 mot Degerfors och 3–0 mot Halmstad. Jämfört med för några år sedan har publiksiffrorna i cupen höjts rejält, men tv-experten Jens Fjellström menar att det fortfarande finns saker att slippa på, som att lägga konstgräs på Gamla Ullevi.

– Ordna spelbart gräs på Gamla Ullevi och Swedbank Stadion även under perioden december till mars. Lägg konstgräs där. Och framförallt; spela era cupmatcher där. Det hade ni gjort om det var Champions League eller Europa League. Konstgräs vinter, naturgräs övriga delar av året! Vem vågar testa det först, säger han i podcasten Sporthuset.

– Medan MFF lirar på gamla IP, Kalmar lirar på Gasten, HIF ute på Olympiafältet och IFK Göteborg hos rivalen Häcken och deras hemmaplan. På de här arenorna finns inte den optimala möjligheten att locka publik och att ge den bästa servicen och komforten och inte heller att skapa den bästa inramningen, fortsätter Fjellström.

Mest läst