Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ewelina Tokarczyk

  Namn: Ewelina Tokarczyk Född: 1977 i Warszawa Bor: Annedal Familj: Särbo och delad vårdnad om två katter Yrke: kommunalråd Fritidsintressen: Läsning, löpning och styrketräning Senast olästa bok: Mandarinerna av Simone Beauvoir
  Ewelina Tokarczyk valdes in i kommunfullmäktige för socialdemokraterna 2002 men hann bara avverka två sammanträden innan hon blev kommunalråd. Vid årsskiftet tog hon över ansvaret för kultur- och ungdomsfrågorna.
  - Jag var mest intresserad av ungdoms- och demokratifrågor när jag började arbeta politiskt. Nu har jag fått lära mig kulturfrågorna, det kanske inte varit så lätt. Kulturinstitutionerna i Göteborg är stora och det tar tid att förstå hur de fungerar.
  Ewelina Tokarczyk är född i Polen. Hon kom till Göteborg när när hon var fyra år och minns ganska lite av födelsestaden men hon har återvänt många gånger och klarar polskan efter ett par dagars tillvänjning. Hon bodde först i Bergsjön, sen i Masthugget, därefter i Biskopsgården och numera i Annedal.
  Hur framtiden ser ut beror till stor del på vad väljarna anser om hennes och partikamraternas prestationer, hon fortsätter gärna med politiken ett tag till. Annars blir hon tjänsteman, kanske inom näringslivet som omväxling.
  - Det var verkligen roligt att få spåna fritt kring Götaplatsens framtid, säger Ewelina. Det blev en utmaning för kreativiteten och det blir spännande att se hur göteborgarna vill ha Götaplatsen i framtiden.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.