Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Cuckoo's nest har utsetts till årets bäst designade bar och restaurang i Europa.

Europas bäst designade bar finns på Lindholmen

Gökboet i hotellet på Lindholmen är årets bäst designade bar och restaurang i Europa.

Designbyrån Stylt Trampoli fick på tisdagskvällen motta en guldmedalj när The European Hotel Design Awards arrangerade årets "Oscarsgala" i London. Priset till årets bäst designade bar och restaurang gick till Cuckoo’s Nest i Radisson Blu Riverside Hotel på Lindholmen i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Stylts grundare och kreativa ledare Erik Nissen Johansen tog emot priset.

- Vi ville skapa en mötesplats för alla innovatörer, nördar och snillen som befolkar Lindholmen Science Park. Vetenskapliga upptäckter och uppfinningar inträffar ofta på gränsen mellan genialitet och galenskap. Detta gränsland var ett givet tema för vårt arbete, säger han i ett pressmeddelande.

Nästan 20 000 personer arbetar och studerar på det gamla varvsområdet, som förvandlats till en arena för ny teknologi och kommunikation.

När det nya hotellet skulle byggas på Lindholmen fick Stylt uppdraget att skapa dess restaurang och bar.

Interiören på Cuckoo’s Nest blandar gammaldags bibliotekskänsla med detaljer från vetenskapslabb och naturhistoriska museum. Flera stora aktörer i området, exempelvis Volvo, Ericsson och Chalmers, har bidragit med idéer och föremål som blivit del av inredningen.

- Designpriset är ytterligare ett kvitto på att vi har skapat en attraktiv restaurang med ett koncept som engagerar och inspirerar, säger Radisson Blu Riversides VD Malin Franck.

På Stylt Trampoli, som har sin bas i Göteborg, arbetar arkitekter, formgivare, marknadsförare och konceptutvecklare med uppdragsgivare inom upplevelseindustrin. Tonvikten ligger på hotell och restauranger.

Stylt vann guld även 2008, då för designen av Villa JC Stevens på Stenungsbaden i Stenungsund.

1236693.jpg
Mest läst