Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160312PA089

Eurén efter EM-bronset: Det var väl lite halvgött

Det blev ett EM-guld för Johan Eurén efter att han besegrat Vitali Schur i bronsmatchen. – Det var väl lite halvgött, säger han.

30-åringen från Göteborg tog sitt andra EM-brons under lördagskvällen. Eurén eller "Örgrytes lyftkran" hade en tuff väg fram till bronsmatchen. Efter att ha kämpat sig tillbaka från en knäskada blev det förlust i semifinalen för Eurén mot turken Riza Kayaalp som snabbt gick fram till 4-0 och avgjorde semifinalen. I bronsmatchen fortsatte det vara tät och tuff brottning – efter mycket om och men fick Eurén tag på Schur och fick runt honom. Efter sex tuffa minuter vann Eurén med 2-1 och la till ett EM-brons i samlingen.

– Det är väl lite halvgött, nej men det är skönt! Ett kvitto på att man håller, jag har ju letat efter den här bekräftelsen ett tag nu. Det har varit en lång väg tillbaka, säger Eurén.

Hur har rehabtiden varit?

– Tung. Jag fick ju ett bakslag i december så att jag ens skulle stå här på mattan är väl inget jag trott på. Men det kändes bra med knät, jag kände lite på uppvärmningen men annars var det inga problem.

Senast i OS i London 2012 blev det brons för brottaren som nu hoppas på nya framgångar i sommarens OS i Rio. Ett mästerskap där Eurén tidigare varit ganska öppet om att det kan bli hans sista.

– Nästa tävling för mig är ju OS-kvalet om en månad. Fram till dess kommer jag träna på som vanligt, det blir inte lugnare eller mindre. Kanske att det blir lite kortare matcher men vi ska träna på hårt.

Hur ser du på EM-tävlingen?

– Rätt skön tävling för jag kände ingen press utifrån eller från mig själv. Sen fick jag sex bra matcher där flera av de gick till sex minuter. Fysiken kände jag inga problem med, jag förlorade inte på grund av flåset. Sen ska jag inte vara på topp nu.

Inte?

– Nej, ingen av oss är väl det egentligen. Hade man varit det nu så hade det varit fel, det är om en månad på OS-kvalet då jag ska vara som bäst.

Hur firar du?

– Det blir en middag på stan, min tränare är från Lettland och har lovat ta med oss på något inhemskt ställe. Det blir gött.

Mest läst