Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Gheorghe och Ioan bor i ett tältläger med familjen och 20 andra längs järnvägen vid Lindholmen på Hisingen.

EU-migranter vräkta vid Lindholmen

När kronofogden skulle vräka ett 20-tal rumänska EU-migranter vid ett läger på Polstjärnegatan i Lindholmen på onsdagen fanns bara två personer kvar. Vart de övriga tagit vägen är inte känt.

Det var på onsdagsmorgonen som avhysningen skedde. Polisen hade tidigare identifierat 26 personer vid lägret. När kronofogden skulle utföra sitt uppdrag fanns det bara två personer kvar som bodde i en husvagn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- De erbjöds nattboende och fick några timmars respit på att flytta, säger Teresa Woodall, samordnare på social resurs för EU-medborgare.

Enligt Teresa Woodall avstod migranterna från erbjudandet och flyttade sin husvagn senare på dagen. Hon är heller inte överraskad över att lägret var nästan tomt.

- Vi har en under en lång tid informerat om att de måste flytta, säger hon.

Vart övriga tagit vägen är inte känt.

- En del kan ha åkt hem, andra har kanske flytta till andra ställen i Göteborg, säger Teresa Woodall.

Begäran om vräkning kom från fastighetskontoret, som äger marken.

En liten bit från det övergivna lägret står två husvagnar och flera tält. Vid GP:s besök träffar vi Ioan och Gheorghe. En kvinna går också omkring vid tälten. Ingen av dem kan prata svenska eller engelska. Men de förmedlar ändå att ett 20-tal rumänska EU-migranter bor där. Deras existens är redan känd av kommunen.

- Fastighetskontoret ska i dag (läs torsdag) åka dit och se vem som äger marken. Men det finns inga planer på avhysning än, säger Teresa Woodall.

Under onsdagen och torsdagen tvingades också de EU-migranter som bor under broarna vid Götatunneln att flytta. Anledningen var att trafikkontoret skulle göra rent brofästen. Vid personalens ankomst fanns det två personer som fick lämna området. Där bodde tidigare ett 20-tal personer som lämnade mycket skräp efter sig.

- Vi uppskattar det var cirka fem ton, som fyllde tre mindre lastbilar, säger Stefan Risedahl, trafikkontoret.

Läs också: Husvagnar ockuperade Lilleby camping (2014-06-03)

Vräkning av EU-migranter stoppas (2015-04-27)

och Tio gripna när tältläger revs (2014-03-13)

Bild - 2
Mest läst