Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Erik Torstensson.

Ett stort kreativt knytkalas

160 personer och lika många idéer. På Sharea får den som vill dela med sig av sin kunskap och kreativitet.

– Hur gör man om man vill träffa folk och sprida sin idé idag? Man kanske letar på nätet, läser böcker och går på konferens. Har man tur får man ett visitkort. Sharea är intensivare, här får man dela med sig av det man kan, och samtidigt ta del av andras kompetenser, säger David Stiernholm, en av initiativtagarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det går inte att betala sig in på Sharea, som under fredagen hölls på Världskulturmuseet, men det är heller inte gratis. Inträdet består i den idé deltagarna kan dela med sig av, och tillsammans skapar den mixade kompetensen ett stort kunskapsutbyte, som sträcker sig över branschgränserna.

– Om jag föreläser är det bara jag som pratar och alla andra lyssnar. Här får vi mer nerv, alla är med och får visa upp sig och sina idéer, säger David Stiernholm. Han hoppas att det knytkalas av kreativitet som Sharea är ska resultera i oväntade möten och nya samarbeten.

Trialcyklisten Peter Bäckgren är en av de som kommit till Sharea för att dela med sig av sin idé. Han tävlar sedan tio år tillbaka, och uppträder också med sin cykelakrobatik. Det är inte bara underhållning Peter bjuder på med sina hopp och tricks, utan han vill få fram ett budskap om miljötänkande.

– Det är svårare att få folk att lyssna genom att bara prata. Nu kan jag nå folk genom min cykling, och försöka få dem att välja cykeln framför bilen.

Bild - 2
Bild - 3
Bild - 4

Sharea är ett forum där alla som har en idé kan mötas för att dela med sig av sin kunskap. Föreläsningar, workshops, utställningar och uppvisningar bidrar till att människor möts över branschgränserna och nya samarbeten kan skapas.

Det finns planer på att utveckla Sharea till att handla om en viss bransch, en viss stadsdel och så vidare. Arrangörerna hoppas även på att formen för Sharea kan sprida sig till andra städer i Sverige.

På www.sharea.se finns mer information, och möjlighet att följa aktiviteter och deltagare.

Mest läst