Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

"Ett härligt gäng som funkar bra"

Efter tio år som draglok för Diggiloo-turnén klev Lasse Holm av scenen i somras. Succétåget rullar nu vidare men utan förare.

Under hösten har det varit många spekulationer om vem skulle efterträda Holm. Några heta kandidatnamn har varit Måns Zelmerlöw och Nanne Grönwall. Det starkaste namnet var Lasse Kronér som inte nappade eftersom hans tv-program tar för mycket tid.

I stället blir lösningen att nästa års artistuppsättning får dela på Holms roll.

- Vi vill pröva på något nytt. Och nu är det ett bra tillfälle när Lasse slutat på scenen, säger producenten Patrik Krall.

Kan det inte bli rörigt med flera Holm?

- Nej, det kommer att vara välregisserat så alla vet vad de ska göra, säger Patrik Krall.

Veteranen Jessica Andersson och övriga i ensemblen träffades för första gången på torsdagen. Hon ser redan nu fram emot sommaren.

- Ett härligt gäng, vi funkar bra ihop, säger hon.

Likadant tycker debutanten E-Type, alias Martin Eriksson. Men han är inte helt grön. För några år sedan vikarierade han för Linda Bengtzing:

- Det känns skönt att inte behöva dra det stora lasset som det innebär för en soloartist. Så jag ser det här lite som en semesterturné.

Holm försvinner inte helt från Diggiloo utan kommer att fortsätta arbeta med allt som han gjorde tidigare utanför scenen:

- Jag finns kvar i kulisserna. Nu får jag faktiskt möjlighet att få en se hel föreställning. Det har inte gått tidigare.

I år firade succéshowen tio år. Allt började 2003 när producenten Patrik Krall tillsammans med Holm satte upp tre föreställningar i Båstad. Stärkta av framgången satte duon ihop en turné till året där på som sedan växt till årets format med 21 föreställningar. Över 900 000 personer har sett Diggiloo sedan starten.

Nästa års produktion består av elva artister. Debutanter är Andreas Weise, komikern Per Andersson, David Lindgren, E-Type och dj:n Clabbe.

Övriga medverkande: Jessica Andersson, Linda Pritchard, Lotta Engberg, Charlotte Perrelli, Magnus Johansson och Mojje Johansson.

Turnén inleds 1 juni i Ronneby, Brunnsparken, och avslutas 17 augusti i Hagaparken, Stockholm.

Nästa månad, 14-15 december, sänder TV4 en Diggiloo-film med konsertupptagningar från sommaren varvat med intervjuer.

Mest läst