Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Estelle_Jonas_Ekströmer1.jpg

Estelle firade morfar kungen

Hurraropen blev till jubel då kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde att visa upp prinsessan Estelle under firandet av kung Carl XVI Gustafs 66-årsdag.

Några hundra personer samlades på borggården vid kungliga slottet i Stockholm för att fira monarken på hans födelsedag. Ebba von Sydow, författare till boken "Kungligt snygg" och flitig bloggare om Europas kungahus, tror att många misstänkte att Victoria och Daniel skulle dyka upp, trots att de inte fanns med i det officiella programmet.

-Många kom nog hit i dag eftersom de var nyfikna och hoppades på att få en skymt av den lilla sessan, säger Ebba von Sydow.

"Kunde inte låta bli"

Firandet inleddes av marinens musikkår som bland annat spelade ett medley av The Ark-låtar och en instrumentalversion av Abbas "The winner takes it all". Men kronprinsessparet syntes inte till.

Först när kungen, strax före klockan halvett, äntrade borggården för andra gången infriades folkets förväntningar då kronprinsessparet dök upp vid Silvias sida i ordensalarnas fönster.

-I egenskap av mamma kunde jag nästan se på Victoria att hon inte skulle kunna låta bli att visa upp sin lilla skatt, säger Ebba von Sydow.

Hjälp av pappa

Och till folkets glädje avslutades firandet med att Victoria lyfte upp Estelle som med lite hjälp av Daniel vinkade till den jublande folkmassan.

-Det var en överraskning och väldigt roligt, säger Margaretha Forsberg från Stockholm som deltog i firandet.

Något mer som överraskade henne som deltagit de tolv senaste åren var den otroliga mängd blommor som kung Carl Gustaf fick av barnen - efter att hälften av barnen grattat honom var famnen full.

-Han brukar få en hel del blommor och teckningar men han brukar kunna hålla det i en famn, säger Margaretha Forsberg.

von Sydow tror att Estelles framträdande skruvat upp förväntningarna inför hennes dop den 22 maj.

782272.jpg
782270.jpg

Carl XVI Gustaf (Carl Gustaf Folke Hubertus) är Sveriges kung sedan den 15 september 1973 då han 27 år gammal efterträdde sin farfar, kung Gustaf VI Adolf.
Född den 30 april 1946, son till arvprins Gustaf Adolf som omkom i en flygolycka 1947 och prinsessan Sibylla som avled 1972.
Gift med drottning Silvia sedan den 19 juni 1976. Pappa till kronprinsessan Victoria, född 1977, prins Carl Philip, född 1979, och prinsessan Madeleine, född 1982. Morfar till prinsessan Estelle sedan 23 februari i år. (TT)

Källa: Hovet.

Mest läst