Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ernst får sin största utmaning

En 20 meter hög gammal masugn i Bergslagen ska förvandlas till ett modernt och praktiskt boende. Det låter som en vansinnig utmaning, men Ernst Kirchsteiger fixar biffen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sommarens projekt för händige Ernst Kirchsteiger är Lindesbyhyttan i Järnboås i Bergslagen. Det är en gigantisk byggnad som stått helt tom fram till för tre år sedan, när en privatperson köpte den och bestämde sig för att göra den beboelig. Än så länge har han bara hunnit fixa fasaden. Resten ska Kirchsteiger ta sig an i de åtta avsnitten av "Sommar med Ernst".

De sex första avsnitten har spelats in, och programledaren låter nöjd med arbetets gång när han ringer upp från arbetsplatsen.

-Det här är en fantastisk plats att vara på, jag har blivit brun om benen och det är sommar! utropar han lyckligt.

Stort projekt

När han såg huset bland alla inskickade bidrag från hoppfulla människor som ville ha den berömde inredarens hjälp tände han till direkt:

-Det är ett så häftigt hus. Det står sådana här gamla industribyggnader som har blivit över, runt om i Sverige och förfaller. De tittar efter oss med sina sorgsna ögon och ropar: "Men jag då, jag skulle kunna bli någonting!"

Häller sommar över sig

Projektet är det största Ernst Kirchsteiger någonsin tagit sig an. Till sin hjälp har han snickarna Per Starrin och Marcus Nylén, som sköter mycket av grovjobbet medan Ernst ägnar sig åt finlir som att planera inredningen, köpa vackra krukor i second hand-affärer och laga somrig mat.

-Om du såg mig nu skulle du se gympadojor längst ner, shorts, ett och annat myggbett på vägen upp och sedan en brun kille med vitt hår. Jag är ju mitt i sommaren. Man doppar inte bara tårna i det utan häller det över sig. Det är ett bra sommarjobb, konstaterar han.

"Sommar med Ernst" sänds i åtta avsnitt i TV 4 med start på torsdag.