Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160203DS047

Eriksson redo att blomma ut på nytt: Vemodigt i höstas

Från given i startelvan till fast på bänken. Förra säsongen utvecklades på fel sätt för Sebastian Eriksson. Nu är han redo att blomma ut på nytt.…– Jag tycker det är roligt att spela fotboll igen, säger han.

Sebastian Eriksson vände hem från Serie A och Cagliari till förra säsongen. Då blev det över 30 matcher för den skadedrabbade mittfältaren – de flesta från start. Något han inte hade varit med om sedan säsongen 2010.

– Det känns verkligen bättre och bättre för varje match. Jag börjar hitta tillbaka mer och mer till mitt spel, säger Eriksson.

Tillbaka på Kamratgården förra säsongen blev det en given startplats tillsammans med Gustav Svensson på Jörgen Lennartssons mittfält. Under sensommaren plockades Mads Albaek in och skickade Sebastian Eriksson rätt ut ur startelvan och till en fast plats på bänken.

– Det blev lite vemodigt under hösten ... jag kollade lite för mycket tillbaka i backspegeln och tänkte på vad som hade hänt. Nu ser jag framemot säsongen som kommer. Jag är glad att jag är frisk och kry och kan spela. Det kan gå bättre än förra året och jag börjar hitta tillbaka till mig själv, säger han och fortsätter.

– Sen är det klart att jag visste att det skulle bli tufft. Det kommer en reaktion när man spelar så många matcher. Sen är jag nöjd oavsett att prestationen var lite upp och ner. Det var en viktig säsong för mig på många sätt.

Nu är Gustav Svensson borta ur bilden sedan flytten till Kina och nu väntas Sebastian Eriksson ta plats på det centrala mittfältet med just Mads Albaek.

– Det känns bra, vi är bra tränade och ligger väldigt bra i fas. Sen hoppas jag att det blir mer och mer fotboll nu på försäsongen, säger Eriksson med ett leende.

Under försäsongen har det blivit mycket speltid för Eriksson som även börjar ta lite mer plats i laget. Att han är sugen på revansch är ingen vidare hemlighet.

– Det ska bli roligt när det väl drar igång! Jag tror inte att det bara är jag som är riktigt taggad på säsongen. Vi snubblade verkligen på mållinjen förra året men nu börjar vi med i stort sett samma lag. Man börjar märka hur allt sätter sig och jag tror att vi kommer att växa ännu mer under säsongen.

Men matchen mot Frej blir en måste match?

– Det blir det. Vi måste vinna och har lite kniven mot strupen. Men jag är inte orolig, vi skapade så mycket förra matchen och jag är säker på att vi gör det igen. Den här gången kommer vi definitivt att göra fler än ett mål.

Mest läst