Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bakom namnet Our Park döljer sig Chris Montgomery, Fabian Kallerdahl och Victor Furbacken.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Erfaren trio debuterar

  Under de senaste fem åren har de tre omtyckta musikerna spelat tillsammans i det dolda. Nu släpps till sist deras debutalbum.

  Sedan fem år tillbaka har musikerna Fabian Kallerdahl, Victor Furbacken och Chris Montgomery jammat tillsammans mellan skivor och turnéer med andra band. De spelade ihop regelbundet så ofta de kunde och gjorde då och då mindre gig.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Till slut blev det nästan löjligt att vi inte hade något band ihop, säger basisten Victor Furbacken.

  Victor spelar annars bas i Franska trion, Fabian spelar piano i den hyllade jazztrion Musicmusicmusic och trummisen Chris har spelat med bland andra sångerskan Lina Nyberg och saxofonisten Magnus Lindgren. Victor berättar att Our Park funnits länge i det fördolda.

  - Vi har alltid tyckt om att spela ihop men har inte haft något band tidigare. När vi sedan startade Our Park hade vi redan ett sound och var samspelta.

  Hos Our Park möts melodiös, tidlös jazz med härlig high-life och vibbar från svängig 70-tals rock.

  - Vårt sound är ganska öppet. Vi kommer alla från jazz, pop och rock men när vi spelar tillsammans blir det väldigt eget, säger Victor.

  Under två vinterdagar spelade de in musik som skulle ha räckt till mer än tre skivor. Tretton av låtarna valdes ut till debutalbumet If Not For You där deras eget material varvas med nytolkade klassiker av Bob Dylan och Weather Report. Victor beskriver det som ett hopplock av vad de spelat under de senaste fem åren tillsammans och att låtarna utvecklats längs vägen.

  - För oss handlar det mycket om personkemi oss emellan och mellan varje musiker och låt. Personligen så är mina favoriter på skivan den inledande Jacmel och den sista låten, Silverballad.

  På tisdag 1 juni spelar Our Park på House of Win-Win och på onsdag släpps If Not For You. I samband med skivreleasen spelar Our Park även i Stockholm, Karlstad och Malmö och fler bokningar är på gång inför sommaren.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.