Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Engvall om Stoke: Inte så att jag springer efter dem

Gustav Engvall sitter lugnt i båten trots alla rykten om hans framtid. – Vi får se vad som händer, det är inte så att jag springer efter Stoke, säger han till GP.

Det har snackats om Gustav Engvall och en flytt i månaders tid. Hetaste alternativet Stoke var anfallaren inbjuden till – klubben ändrade inbjudan – sen nobbade Engvall. I början av januari var intresset från den engelska Premier League-klubben fortfarande stort.

– Stoke är angelägna om en affär med Gustav Engvall, inget snack om det. Stokes intresse är lika starkt som tidigare. När Gustav är hemma från landslagsturnén, då ska vi sätta oss ned med Mats Gren och hitta ett datum som passar alla inblandade, sa Engvalls agent Per Jonsson till Fotbolldirekt.

Efter det har det varit tyst om anfallstalangen och hans fotbollsframtid. I en intervju med GP under måndagen berättade Mats Gren han inte hört något mer om Engvall och Stoke.

– Nej, inte ett ord, sa Gren.

Engvall själv då? Jo, anfallaren har ingen stress utan "sitter lugnt i båten".

– Jag har inte hört något. Vi får se vad som händer, det är inte så att jag springer efter Stoke utan de får komma till oss. Jag trivs verkligen i Blåvitt och kommer det något intressant så kanske det kan locka. Men man får ta allt med en nypa salt, säger Engvall och fortsätter.

Hur tänker du kring säsongen som stundar?

– Mitt största mål är att vara skadefri och kunna träna på. Att må bra är prio ett. Det känns bra nu. Sen vill jag höja min lägstanivå, så är det för spelare i min ålder.

Gustav Svensson har redan lämnat klubben och flera av nyckelspelarna ryktas vara på väg bort från IFK Göteborg. Nyligen nobbade klubben ett bud på Mattias Bjärsmyr från Turkiet.

– Tråkigt att tappa Gustav, alltid tråkigt att tappa bra spelare men det finns andra som kan spela på den positionen, säger Engvall.

Anfallaren var även med på januariturnén med Erik Hamrén där formen var sisådär.

– Ingen är i form under de lägren, alla har en bit kvar till formen men det är bara att köra på. Jag hade ett litet snack med Hamrén om min säsong och sådant. Mitt landslagsmål med året är självklart OS. Det är definitivt dit jag siktar.

Mest läst