Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Engvall efter premiärmålet: Jag stannar

Det var nära med Stoke. På måndag stänger transferfönstret i de flesta länder – Gustav Engvall berättar efter Blåvitts premiärmatch mot Sarpsborg att han blir kvar. – Ja, jag tror inte det händer något nu. Det skulle förvåna mig, säger han.

Mötet med norska Sarpsborg var stundtals ett sömnpiller. Anfallsspelet lämnade mycket att önska för Blåvitt och Jörgen Lennartsson var inte nöjd – särskilt inte med den andra halvleken då ett nedtränat Blåvitt hade svårt att skapa tryck.

– Anfallsspelet var trött i dag. I andra rullar de boll och vi ligger mest och väntar. Possessionspelet måste bli bättre men det blir det när vi har mer fotbollsträning, säger Engvall.

Läs också: Balkanders blogg: Mina betyg på IFK-spelarna

Du känns starkare i år?

– Ja, kanske! Det har känts bra fast man är trött. Jag känner att jag är lite starkare, backarna har svårt att ta bollen. Men jag ska bygga vidare på det och bli bättre med bollen rättvänd, det kommer ju längre in på säsongen vi är.

Just styrkan var något Engvall fick använda när han satte matchens enda mål sent i andra halvlek. Anfallaren höll undan sin försvarare som rev och slet i honom innan han fick in bollen via stolpen.

– Det var en chiptåpaj. Jag siktade mot bortre stolpen, sen att den går stolpe in är bara att tacka och ta emot.

Läs också: Sabah knackar på dörren till A-laget

Under måndagen är det avresa till Dubai för IFK Göteborg. Ett träningsläger i sol och värme och riktigt gräs.

– Just nu är jag mer taggad på att sova. Vi får se om jag tar en säng på flyget. Men det ska bli kul med Dubai och lite värme, säger Engvall.

Du blir kvar nu då? Transferfönstret stänger på måndag?

– Jag tror inte det händer något nu, det skulle förvåna mig. Jag stannar här.

Mest läst