Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

En spricka i M-muren

Det är en dygd att ta till sig kritik. Men politiker måste också kunna fatta beslut

En handfull västsvenska moderatpolitiker, dock långtifrån alla och ingen från Göteborg, uppmanade i går på GP Debatt politikerna att ”lyssna på kritiken mot Västlänken”. Utan närmare precisering hävdades att det finns billigare alternativ.

Det återstår att se hur representativ för partiet den artikeln är. Ett svar får vi kanske i morgon, då kommunstyrelsen behandlar en motion från Vägvalet om ny utredning om Västlänken och där den så kallade vändslingan utgör det billigare förslaget. Om denna slinga skriver byggnadsnämnden att den kommer att skapa en barriär mellan staden och vattnet, tvärt emot stadsplaneringens intentioner. Trafiknämnden pekar på att det kommande utbyggnadsområdet Gullbergsvass kommer att bli omgärdat av spårlösningar och varnar för kraftiga förseningar om alternativ efter alternativ måste utredas. Älvstranden AB förutsätter att gällande beslut ligger fast.

De alternativ som förts fram i debatten saknar som synes inte komplikationer, snarare tvärtom. Det är förvisso en politisk dygd att lyssna på och ta till sig kritik. Men politiker måste också ha förmågan att fatta beslut och undvika handlingsförlamning. Det är inte någon lätt men nödvändig balansgång.

Mest läst