Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

En praktfull kärleksfest

Starka färger, pastellfärger, mycket enfärgat men också en tjusig kronprinsessa i mönstrat. Kreationerna varierade stort på prinsbröllopet.

Sofia – 5/5. Snittet på klänningen må inte vara särskilt nytt, men det passar Sofia. Valet av designer och skymten av tatueringen drar upp klänningen till en självklar femma!

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sofia väljer en klänning av den svenska designern Ida Sjöstedt. Ida är både känd för att göra pampiga fest- och brudklänningar, men också för sin för Sverige unika syn på mode där hon smälter samman kitsch med cool glamour och alltid skapar en prefekt garderob för en partyglad tjej. Det är underbart hur namnet i nacken på en prinsessas brudklänning är det samma som många unga tjejer redan har hemma i sin garderob! Och på tal om nacken: Jag älskar även hur vi får se en skymt av Sofias tatuering: det signalerar att Sofia är i kontroll över vem hon är. Den hon varit i sin ungdom har gjort henne till den person hon är idag.

Carl Philip – 5/5. Carl Philip ser smashing ut i den dräkt som en major i amfibiekåren som han själv kan bära när det står frack som klädkod. Han bär också Serafimerordens band, Nordstjärneordens kors samt en drös medaljer. Män har ju tråkigt nog en så begränsad garderob när det kommer till högtider så en liten personlig touch skulle varit kul att se. Därför var den stora frågan angående Carl Philips look om han skulle raka sig inför bröllopet. Lyckligtvis gjorde han inte det, han har hittat rätt i sitt hipsterskägg.

Kronprinsessan Victoria – 5/5. Victoria bär en klänning av H&M Consious collection samt Sibyllas diadem med poireörhängen och poirebrosch med diamant. Den här klänningen har utmärkt passform och det är kul att se en klänning med ett mönstrat tyg på en sådan här tillställning. Det måste hon vara ensam om? Victoria är tveklöst den bäst klädda prinsessan på festen. Det är även kul att hon väljer hållbart mode från svenska klädjätten H&M. För visst skulle jag helst sett Victoria i en ung, cool svensk designer i behov av en extra puff framåt – men kanske är det en bra sak att ingen som passar in på den beskrivningen är älskar monarkin?

Prinsessan Madeleine – 5/5. Madde är som vi alla ser nästan så höggravid man kan bli innan det blir omöjligt att röra sig. Färgen, snittet och de broderade stenarna på den här klänningen passar Madeleine perfekt. Det framstår nästan övermänskligt hur en kan vara så här piffig och så här gravid samtidigt. Kvinnor, hur coola är dem inte? Det är vad Madeleine faktiskt signalerar här.

Chris O´Neill – 4/5. Hur tråkigt är det inte att alla män på prinsbröllopet kommer i identiska outfits? Det finns tyvärr inte så mycket att skriva om en frack: Alla killar ser som vanligt lika dana ut. Förutom Chris – han har ju en livlig prinsessa med mycket spring i benen i famnen. Tillsammans utgör de ett oslagbart par i kyrkan.

Prinsessan Takamado av Japan – 5/5. Wow, en japansk prinsessa är en av dem som stjäl showen när gästerna anländer till Slottskyrkan. Vi känner alla till det japanska folkets unika sinne för mode, och i Hisako Takamado ser vi ett av bevisen. Det är modellen på hennes ljusgröna och guldbroderade klänning som är grejen – när hon rör sig ser vi en klänning som på ett dramatiskt och en smula överdrivet sätt fladdrar som en mantel runt henne. Det gillar vi. Som två klänningar i en!

Prinsessan Marie och prins Joachim av Danmark – 4/5. Danska prins Joachim bär en supersöt mössa som säkert har en djup kunglig eller till Försvaret kopplad betydelse – men framför allt bidrar den med något kul på herrsidan av modebevakningen. Han framstår i alla fall som en smula unik bland männen. Hans franska prinsessa Marie ser chic ut i en fin klänning i modefärgen grönt – men den är inte mer än just fin. Slätstrukna klänningar har världen ändå sett nog av?

Hagasessorna – 3/5. Bland prinsessorna Christina, Desiree, Birgitta och Margaretha är det utan tvekan Desiree i sin knallrosa, flödande klännig som smäller högst. Men om Birgitta bara låtit bli att bära den otroligt otrendiga och lusiga pälsen över sin byxdress så hade hennes outfit varit en självklar fullpott. Hennes byxdress är fantastisk. Christina och Margaretha ser för traditionella ut – de kan fråga sina syrror som inspiration till den dag de känner för att bära något vildare.

Drottning Silvia - 4/5. Drottningen bär en klänning med en asymmetrisk skuren ringning och en färg som måste vara den svåraste att bära upp: syrénlila. Och hon ser fantastisk ut, nästan på gränsen till ball. Drottningar finns till för att se drottninglika ut och det fixar Silvia.

Drottning Margarete - 5/5. Om vår drottning Silvia i syrénlila är så nära inpå cool en kan komma, ser vi i danska drottning Margarethes knallröda klänning personifieringen av Europas coolaste drottning. Hennes fladdrande sidenklänning med broderat liv och med matchande röda skor, hennes diadem, smycken och blodröda naglar framstår som totalt kongenialt med den livsglada och frispråkiga kunglighet hon är.

Kronprinsessan Mette-Marit av Norge - 4/5. I Mette-Marit ser vi att Victoria faktiskt inte är ensam med sin mönstrade klänning på bröllopet. Är mönstrat den kungliga modevärldens nästa stora trend? Mette-Martis mönster av målade orkidéer är inte lika modernt som Victorias abstrakta, men likväl en fin touch! Färgen, rosa, är så rätt som det kan bli.

Kronprinsessan Mary av Danmark - 3/5. Med Marys aura känns det som om du slagit upp en ordbok under beskrivningen av kunglig. Hon är alltid lika ståtlig, och det snyggaste med Marys outfit den här gången är hennes dubbla matchande armband. Klänningen är så perfekt och värdig att den blir tråkig. Är det någon som skulle kunna ha roligare med sina kläder så är det den tjusiga Mary.

Sara och Lina Hellqvist - 4/5. Wow. Minns ni när Kate Middleton gifte sig med kronprins William av England och lika mycket uppmärksamhet föll på hennes syster, Pippa? Den här gången ser vi vår egen motsvarighet – Sofias systrar Lina och Sara bär var sin klänning i perfekta nyanser av grönt och rosa med fina dekorationer kring liv och ringning. Det är inte riskabelt, men det är både trendigt och snyggt. Svenska kungahuset precis fått två riktigt modemedvetna tillskott.

Mest läst