Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Badanläggningen ska förhoppningsvis få fler Angeredsbor att lära sig simma.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  En ny arena för folkhälsan

  På lördagen stor invigning med 2 000 personer. På söndagen hölls Angereds Arena öppet för nöjda bad, gym- och skridskogäster, som tror att de kommer motionera mer nu.

  Att döma av reaktionerna från de som besökte Angereds Arena när nybygget öppnade för gäster på söndagen, har kommunen tänkt rätt. De kommer motionera och bada mer.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Ett mål är att de 360 miljonerna som lagts på bygget med simhall, relaxavdelning, ishall, gym och friidrottshall, i anslutning till gamla sporthallen, ska hjälpa till att förbättra  Angeredsbornas hälsa.

  Denna första öppetdagen var det inget större tryck på anläggningen, förutom i badet, men de som var där var överväldigade.

  - Jag har bott i Sverige hela mitt liv och har aldrig sett något så bra organiserat. Jag kommer pröva allt och motionera mer nu, absolut, sade Angeredsbon Igball Nikq som satt i bubbelpoolen med sin fyraåriga dotter Elsa.

  Hon såg bara fördelar med att man på helgen måste boka tid för att bada, ett sätt att begränsa antalet gäster så det inte blir för fullt.

  Låg simkunnighet

  Simbassängen ska förhoppningsvis också få fler att lära sig simma redan i unga år.

  Runt bassängen finns fler badvakter än i andra badhus och ett toppmodernt elektronisk system som varnar om någon ligger stilla i bassängen för att förhindra drunkningsolyckor.

  - Jag lärde mig simma när jag var 26 år. Nu satsar jag på min dotter så hon inte blir som jag, att hon inte kan något när hon är stor, säger Emyasser Abu Najmeh, medan hon övervakar 9-årige dottern Linn Aaid, som gett sig ut i ishallen för att lära sig åka skridskor.

  Tidigare har Linn bara prövat skridskor någon gång per år med skolan.

  Men simma kan hon redan, tillägger Emyasser och funderar på om hon själv nästa gång kanske ska prova att åka skridskor för första gången.

  - Jag kommer gärna hit själv och badar också, om de ordnar specialdagar eller tider för bara kvinnor.

  Mycket av verksamheten i gym och gruppträningssalar kommer på Angereds Arena vara anpassat för de som tränat lite, eller aldrig.

  Och det knallgröna allaktivitetstorget mitt i bygget ska fungera som en ständig mini-mässa där föreningar kan visa upp sig för att locka fler att röra på sig.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.