Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
210135h1024.jpg
Den nya "Star wars"-filmen har efter bara 20 dagar gått om "Avatar" som den hittills mest inkomstbringande filmen i Nordamerika. En miljonn svenskar har sett filmen.

En miljon har sett "Star wars" i Sverige

Den nya "Star wars"-filmen "The force awakens" fortsätter dra fulla hus på biograferna. Över en miljon människor har nu sett filmen i Sverige, skriver Disney i ett pressmeddelande.

Filmen hade premiär den 16 december och har hittills alltså rullat under tre veckor. Efter premiären satte filmen också rekord som den största femdagarsöppningen någonsin för en film i Sverige.

"The force awakens" har också gått om "Avatar" som den hittills mest inkomstbringande filmen i Nordamerika. På onsdagen hade den sjunde filmen i rymdeposet dragit in mer än de 760,5 miljoner dollar som "Avatar" inbringat totalt i Nordamerika, skriver Variety.

Globalt ligger J J Abrams rymdäventyr just nu på fjärde plats på listan över världens mest intäktsbringande filmer, skriver Variety. Filmen kan klättra snabbt, när den släpps i Kina kommande helg.

Om man tar hänsyn till inflationen hamnar dock fortfarande "Borta med vinden", "Sound of music" och andra klassiker högre upp på inkomstlistan.

Mest läst