Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  En mästare på ordvitsar

  Anders Nielsen, 71, från Göteborg blev i går svensk mästare i ordvitsar.

  - Det känns fantastiskt. Men jag hade det lite på känn redan från början. Det flöt på väldigt bra för min del, och jag kände ett stort stöd från publiken.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Vad var det som fällde avgörandet?

  - Det var nog min snabbhet. Det gäller ju att snabbt komma på något roligt till de bilder som visas upp.

  Tävlingen gick till så att de sju finalisterna först fick två minuter var på sig att dra sina bästa ordvitsar. Publiken valde sedan ut fyra som gick vidare. Sedan var det improvisation som gällde, då det gäller att dra vitsar till bilder som visas upp. En och slogs till deltagarna ut tills enbart Anders Nielsen återstod.

  Dina bästa ordvitsar från i går?

  - Vi var ju i en biograf, så jag konstaterade att det var väldigt varmt i lokalen – vilket måste bero på biovärme. Och så drog jag en om att det var så väldigt många hundar där. Ett helt koppel. En annan på hundtemat var att jag undrade hur man tar en hund genom tullen? Svaret är tax-free.

  Och så fortsätter Anders Nielsen att dra ordvitsar, som den om han tittar hockey - periodvis. Och den hur man skapar lugn i samband med fotbollsmatcher, man tar helt enkelt bort bråkdelen.

  Så fortsätter det tills GP:s reporter helt enkelt får be honom sluta.

  Vem är du?

  - Jag är 71 år gammal. Makalös brukar jag säga eftersom jag lever ensam. Jag är intresserad av ord och fotboll. Och håller på IFK trots att jag bor i Örgryte.

  Hur viktigt var det att en göteborgare vann SM i ordvitsar?

  - Det var två Stockholmare med i finalen, och dom var bra det måste jag säga. Men vi göteborgare är ju bra på den här sortens humor. Så det är klart att det var en göteborgare som skulle vinna.

  För GP:s läsare är Anders Nielsen ett känt namn. Han är en flitig leverantör av tips till Sture Hegerfors och hans PS. Och hans namn återfinns ofta under dåliga vitsar från läsekretsen som med jämna mellanrum publiceras på Världen gång.

  Ställer du upp nästa år också?

  - Det är klart jag gör. Som regerande mästare har jag en finalplats klar. Förresten, du vet väl vad man gör när det är halt framför kyrkan? Då tar man fram psaltaren.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.