Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

En helt vanlig dag på jobbet

Ibland handlar det om att få jobbet gjort, utan att vara på topp. Frölunda kan bättre – men leder återigen SHL.

"Vaaar e änglarna", sjunger Djurgårdens röststarka klack.

"De e på fotboll", svarar Frölundas fans med klapp-klapp-klapp.

Det är en underbar inledning på matchen – men så mycket mer underhållande blir det inte i Scandinavium.

Frölunda har, av nån märklig anledning, oerhört svårt för lördagar. Av lagets nio förluster den här säsongen har sju (!) kommit på just en lördag.

Tillfälligheter? Antagligen.

Och vissa dagar handlar det bara om att få jobbet gjort – oavsett om du är stjärna i Frölunda eller krönikör på Göteborgs-Posten. Det blir inga mästerverk, men du går ändå hem med tre poäng – och en känsla av att du kan så mycket bättre. En annan dag, kanske.

SISTA TIO TÄNDER det i alla fall till – när Djurgården först kvitterar och Frölunda halvminuten senare tar ledningen igen.

Och det blir en milstolparnas afton – för Joel Lundqvist når 200 assists i karriären och Andreas Johnson sin 100:e poäng i SHL.

Snyggt, även om ingen av spelarna har en aning efteråt.

Däremot vet dansken Oliver Lauridsen att han gör sitt första mål i en indianprydd tröja – och glädjen från alla lagkamrater är nästan TV-pucksmässig. Frölundas längsta målskott den här säsongen – från egen tekningscirkel in i mål.

FRÖLUNDA SÖKER FÖR närvarande av marknaden efter en förstärkning till slutspelet – och antalet kandidater är nu nere i fem stycken.

"Det kan vara en som blir aktuell för oss", bekräftar general manager Christian Lechtaler.

En back om Lukas Bengtsson måste opereras – forward med spetskvalitet annars ... Centerplatsen har redan GP-Puckens ambassadör Patrik Carlsson. Bäste center på slutet!

APROPÅ DEN ANRIKA hockeyturneringen för ungar. Det spelas finaler i Frölundaborg under söndagen – och inträdet är gratis.

Och i ett land där vi snart inte får ha vinnande lag, tabeller eller förlorare inom barnidrotten är det verkligen läge att passa på. Ses där!

FÖRRESTEN: Lukas Bengtsson träffar läkare på måndag.

"Det går åt rätt håll. Jag hoppas det läkt ihop ordentligt", säger backen hoppfullt.

TILL SIST: Ryan Lasch håller dörrarna öppna om framtiden – men jag tror poängligans ledare är smart nog att inse vad tiden i Frölunda gjort med honom som spelare.

"Oh, ja. Roger har till och med fått mig att backchecka. Det har aldrig hänt förut ..."

Det låter som om ett nytt tvåårskontrakt snart är påskrivet.

Plus

Motståndarhyllningen. "För att möta blivande svenska mästaren gör vi det bra", säger Djurgårdens coach Hans Särkijärvi. Snyggt.

Minus

Brist på respekt. Att Djurgårdens fans snor Sektion 84:s flagga och river sönder den är inte särskilt snyggt. Tänk om det hänt mot ett annat lag från Göteborg ...

Mest läst