Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ts

"En fantastisk målgörare, en fantastisk spelare"

I Åge Hareides frysbox i fjol, inte prioriterad av Alan Kuhn i år. Dessutom skadad, men vid gott mod.– Jag skall bara fokusera på att vara avslappnad och göra det jag är bra på, säger Tobias Sana till GP.

Den tidigare Qviding- och Blåvittspelaren lämnade vintern 2015 Ajax för ett fyraårskontrakt med Malmö FF. Det blev totalt 19 allsvenska matcher, två assist och noll mål. I januari ryktades han vara på väg till AGF från Århus och uppgavs också ha hamnat utanför ett tvåmålsspel på en MFF-träning med 22 spelare.

GP träffade Tobias Sana på The Sevens Stadium i Dubai under Malmö FF:s träningsläger i Förenade Arabemiraten. En muskelskada höll honom utanför laget.

– En säkerhetsåtgärd. Hoppas jag. Jag hade haft ett tufft pass när jag kom tillbaka och jag hade kört väldigt bra. När jag sköt kände jag att det stack till lite i framlåret. Jag tränade ändå hela träningen.

– Då frågade jag vår läkare och vi kom överens om att det inte var någon idé. Så testade jag två dagar senare och kände samma sak. Då kom vi överens om att vi tar det försiktigt.

Vad tänker du om säsongen som kommer?

– Som det har varit innan. Jag får göra det jag älskar att göra. Sedan skall jag göra det bästa av situationen. Jag vet vad jag besitter. Jag skall bara fokusera på att vara avslappnad och göra det jag är bra på.

Vilka är dina största konkurrenter i laget?

– Det beror på hur vi spelar. Det är de som spelar på kanterna jag i första hand konkurrerar med.

Tänker du Rodic i första hand?

– Nej, båda (Jo Inge Berget). För mig spelar det ingen roll vem det är. Det är inte så att jag räds någon konkurrens direkt. De bästa skall spela. Så enkelt är det.

Inte jättemycket speltid i fjol under Åge Hareide. Hur har samtalen med den nye tränaren Alan Kuhn varit?

– Som han har sagt, alla skall få en chans. Det är så jag ser på saker och ting. Det är så det skall vara, när en ny tränare kommer in. I det läget är jag faktiskt inte orolig. Det gäller bara att fokusera på det jag kan påverka. Och inte tänka på vad som skrivs i media eller vad som sägs.

Det var lite skriverier där under en period, att du inte ens var med på ett tvåmålsspel?

– Det stämmer. Men det är inget jag tänker på. Jag om någon vet att det kan gå fort i fotboll. En match kan förändra en hel säsong. Jag bara försöker gilla läget och bara jobba på.

Du känner dig trygg och gillar miljön i Malmö?

– Ja.

Du är inte på väg i någon annan riktning?

– Nej. Som jag har sagt hela tiden. Jag fokuserar på Malmö. Sedan vet man aldrig vad som händer.

Har du koll på IFK Göteborg? Följer du dem?

– Givetvis. Det är inget snack om saken. Det har betytt väldigt mycket för mig. Även om jag spelar för Malmö kommer Blåvitt alltid betyda mycket för mig, även om jag fick massa burop när jag kom hem.

– Det är som jag har sagt hela tiden, man har gjort något för klubben om man får det. Jag förstår deras ilska. Jag köper det.

Tobias Hysén är tillbaka, vad tror du att det betyder för klubben?

– Väldigt mycket. Det är en ikon. Jag vet själv när jag var där, han betydde väldigt mycket för oss med sin erfarenhet, han kan göra mål. Hans personlighet, han är en skön gubbe. Han var äldre än oss, han var ändå skön och smälter in med ungdomar. Han tar hand om alla spelare. Det gillar jag verkligen med honom. En fantastisk målgörare, en fantastisk spelare. Hela detta, det kommer så perfekt och lägligt för Blåvitt. Det är intressant och kul för dem. De förtjänar det bästa.

Vilka tror du gör upp om serien i år?

– Blåvitt är alltid där, AIK är alltid där. Vi kommer vara där. Elfsborg är alltid där. Norrköping ser vassa ut också. Allsvenskan är … man vet aldrig. De fem kan jag garantera kommer vara i toppen. 

Mest läst