Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
231318h1024.jpg
Det blev ingen tävling för Emma Green.

Emma Green hoppade av före start

Emma Green presenterades för publiken i Globen. Sedan tvingade skadekänningar henne att kasta in handduken redan innan höjdhoppstävlingen hade börjat. -Jag kände inte jättemycket, men tillräckligt, säger hon.

i fredags tävlade Emma Green i Polen, hennes första tävling på nästan ett och ett halvt år. I sista hoppet där fick hon en genomtrampning som gav lätta smärtor i undersidan av hälen.

När smärtorna även kändes under inhoppningen i Globengalan valde göteborgskan att inte hoppa på onsdagskvällen. En säkerhetsåtgärd, menade Green efteråt.

-Det skulle vara så fruktansvärt onödigt att dra på sig en sådan grej. Förhoppningsvis lägger det sig till SM, säger hon.

Känslan är annars rätt bra efter comebacken, där Green tog sig över 1,87.

-Kroppen i övrigt känns som att det svarar, men nu känner jag att jag inte vågar sätta i upphoppet för den här lilla saken. Jag är glad över att det andra känns bra, men frustrerad att jag inte kan tävla såklart.

Utan Emma Green blev Sofie Skoog ensam svenska i höjdhoppstävlingen i Stockholm. Det blev inget nytt personligt rekord för Skoog, som stannade på 1,92.

Mest läst