Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Elmander fick beskedet han ville ha

Johan Elmander sprang i en timme och fick det besked han ville ha. – Det var jätteskönt att få springa ut och känna att man orkar och att man har en växel till att ge, säger han.

Johan Elmander har bara spelat 55 minuter fotboll sedan i februari och var en av de som mest behövde träningslandskampen mot Makedonien för att få en genomkörare och få närma sig formen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag hade lite svårt första tio, jag hade lite pingislunga där, men jag lade mig ner lite där och fick vila lite, så var det okej sedan, säger Elmander.

Anfallaren var inte inblandad i så många farligheter framåt, men tog sitt karaktäristiska jobb utan boll. Efter matchen var han nöjd med genrepet inför Österrikematchen, även om det finns detaljer som saknas i spelet.

– Jag tyckte det kändes helt okej faktiskt. Sedan kanske jag hade kunnat springa lite mer men man får vara lite smart också, inte bränna allt krut på den här matchen, säger han.

Vad saknas framför allt i ditt spel när du har lite matchvana som nu?

– Lite tajming och touchen kanske någon gång. Det kanske var någon gång som jag lade bollen lite för långt i stället för att hitta på fötterna, och det var någon gång som jag gick ner och glidtacklade och jag gav bort bollen i stället för att glidtackla till en medspelare.

Hur länge orkar du i maxtempo på fredag?

– Svårt att säga. Det beror på vad det är för väder också, är det mycket syre i luften så kan jag säkert springa 90 också.

Mest läst