Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ella bor snyggast i Sverige

  Karamelligt, glatt men ändå trendokänsligt. Så lät juryns motivering när de utsåg rummet i Askim till "Sveriges snyggaste barnrum".

  Familjen Widestadh Lilliehööks treåriga dotter Ellas rum har fått titeln "Sveriges snyggaste barnrum".

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Hur känns det?
  - Jo, det känns bra, skrattar Ellas mamma Jenny som vi når på telefon när hon är ute på promenad med sina små.

  Det var i början av april som Svensk fastighetsförmedling utlyste tävlingen om Sveriges snyggaste barnrum. 120 bidrag kom in och flera tusen personer röstade fram sina favoriter på Facebook. De tio bidrag som fick flest röster gick till final tillsammans med ett wild card som valts ut av juryn.

  Juryn, bestående av Svensk Fastighetsförmedling och en av Sveriges största inredningsbloggare Frida Berglund, tog därefter fram vinnaren - Ellas barnrum i Askim.
  - Familjen Widestadh Lilliehöök har lyckats kombinera både lek och lärande i ett färgglatt och inspirerande rum som kommer kunna hänga med länge - även när barnen växer och blir lite äldre. De är mycket värdiga vinnare, säger Frida Berglund.

  Ellas rum är inte resultatet av en makeover utan är enligt mamma Jenny Widestadh Lilliehöök ett ständigt pågåend projekt.
  - Jag har alltid varit intresserad av inredning och har hållit på med det här sedan Ella föddes. Rummet har vuxit fram och det är fortfarande på g.
  Tanken med rummet är att det ska vara en bas, med vita väggar - lätt att göra om och lägga till nytt. Därtill kommer förvaringslösningarna som Jenny själv håller högt.
  - Det ser ofta ut som hej kom och hjälp mig på kvällarna, men med en låda för dockor, en låda som hör till lekspisen och så vidare går det snabbt att få undan allt.

  Inredningsbloggaren och jurymedlemmen Frida Berglund tycker det är roligt att svenska föräldrar vågar släppa loss när de inreder sina barns rum.
  - Några tydliga trender är väggmålningar, grafiska inslag med bokstäver och mysiga krypin av olika slag. Svenska barnum är färgglada och många väljer bort klassiska pojk- och flickfärger som blått och rosa.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.