Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Eldfängt utspel blir följetong

Krister Kronlids (S) utspel om att bränna ner Uddevalla stadshus har blivit en följetong. Nu går han till motattack mot kritikerna.

Det var i fredags som kongressombudet Krister Kronlid citerades i Bohusläningen.

– När jag varit på kurs och Håkan Juholt fyllt oss med ideologiska synpunkter fick jag lust att åka hem och bränna ner stadshuset där högeralliansen härskar. Juholt är den talare vi behöver, sa Kronlid.

Uttalandet fick hans politiska antagonister i Uddevalla att gå i taket och i ett öppet brev till socialdemokraternas gruppledare uttryckte gruppledare för både M, FP, KD, C och MP sitt missnöje.

De skriver bland annat: ”Detta uttalande visar på ett djupt förakt för demokratins grundläggande spelregler där medborgarna i allmänna val bestämmer vem som skall få förtroende att leda kommunen”.

I ett öppet brev till majoriteten i Uddevalla förklarar nu Kronlid vad han menade. Han beskriver bland annat att han i ironiska och skämtsamma ordalag berättade för Bohusläningens journalist om Håkan Juholts förmåga att entusiasmera.

Kronlid skriver vidare: ”Jag misstänker att ovanstående gruppledare har full intellektuell förmåga till insikt att jag som förtroendevald socialdemokrat aldrig skulle drömma om att använda våld eller utomparlamentariska metoder i syfte att skada demokratin”.

Mest läst