Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

El Paso

Mexikanskt

Friggagatan 11

elpasotres.se

Det står en åsna på Friggagatan. Den står utanför restaurang El Paso och har en randig matta på kroppen och brun cowboyhatt på huvudet. Antar att det ska skicka mexikanska signaler. Det gör det inte. Det signalerar bara att här står en åsna med brun hatt på huvudet. Men väl innanför de fyra smala trappstegen, som gör det bökigt för rullstolsburna gäster, så känns det ändå rätt mexikanskt på El Paso. Billigt och halvsunkigt, visst, men nog är det south of the border alright. Med lite god vilja.

I taket hänger armeringsjärn med allehanda prylar instuffade – konservburkar, blommor, vimplar i mexikanska färger, till och med små hästhoppningshinder – som alla ska bidra till den ruffa känslan. Det borde inte fungera. Men Krubbkollens utsända är på gott humör och bestämmer att det gör det visst. Och vi blir ännu gladare när maten kommer in.

Här finns enchiladas och burritos, quesadillas, tacos, en handfull mexikanska pizzor och lite överraskande Mors hemlagade lasagne. I kylen står Sol, Heineken och Mariestad, men El Paso har också rött och vitt vin och gratis vatten.

Vi beställler Enchilada special – två gratinerade tortillas med kyckling, chokladchilisalsa och riven cheddarost som serveras med sallad, chips och dip – samt en stor burrito vilket är en wrap med kyckling (går även att få med köttfärs), sallad, tomat, lök, ost, cremé fraiche och guacamole och serveras även den med sallad, chips och dip.

Maten är aptitligt upplagd och även om vi inte känner spår av någon chokladchilisalsa i enchiladan så smakar den riktigt gott. Även burriton är vällagad och har så fint sting att vi låter de tre spännande mexisåserna vila på bordet. Förhandrapporterna hade larmat om översaltad och i det närmastte oätlig Santa Maria-mat men det stämmer inte alls. Tvärt om. El Pasos kök är en positiv överraskning, även för oss som ätit "genuin" taco i New Mexico.

Pris: lågt

Förutom maten är det bästa med El Paso de låga priserna. I princip kostar alla rätter mellan 60 och 80 kronor, motkravet är att du beställer din mat själv och betalar i kassan (ja, El Paso är att betrakta som en snabbmatsrestaurang och betyget är satt utifrån sådana kriterier). Efterrätterna kostar 30 kronor, en 33-centiliters Sol 36 kronor och en flaska rött 150 kronor.

Service: inget att klaga på

Om kritiken på nätet stämmer så har El Paso verkligen skärpt till serveringen. Här finns inget att klaga på. Servitrisen är ett under av vänlighet och när hon förstår att vi inte kände av chokladchilisalsan så kommer hon in med en extraskål och några tacochips.

Det lilla extra: fri påfyllning

"Det finns mer äppelpaj. Bara hojta om ni vill ha". Vad säger man? Världsklass.

Mest läst