Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Första spadtaget i Viared tas nu i juni när yrkesklädesjätten Fristads Kansas Group flyttar stora delar av logistiken till Viared, utanför Borås. Bild: Fristads Kansas Group/Press

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Yrkesklädesjätten bygger nytt storlager

  Stortillverkaren av yrkeskläder, Fristads Kansas, bygger nytt logistikcenter. Logistiken lämnar Landvetter – och flyttar till Viared utanför Borås.

  En stor del av logistikflödet från yrkesklädesjätten Fristads Kansas, med varumärken som Fristads, Kansas, B&C, Wenaas, Bragard, Martinson och Hejcoska, ska nu drivas i egen regi. Skälet till att gå från outsourcad logistik till en satsning inhouse stavas förbättrad lönsamhet. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Genom förändringen tar vi kontrollen över våra egna logistikflöden och ökar samtidigt automationen i leveransen, för att kunna tillhandahålla den mest effektiva servicen för våra kunder, säger Anders Davidsson, koncernchef för Fristads Kansas Group, i en kommentar.

  18 000 kvadratmeter

  Det första spadtaget tas i juni och inflytt beräknar bolaget göra under nästa sommar. Både lagerlogistik och kontor, liksom koncernens huvudkontor, flyttar till en anläggning som rymmer cirka 18 000 kvadratmeter i Viaredsområdet utanför Borås.

  – I dag sker över 40 procent av vår försäljning elektroniskt och allt oftare via digitala plattformar. Det är en andel som vi förväntar oss kommer att öka betydligt framöver. Vi ser samtidigt en tilltagande trend bland många företag att insourca logistik som en kritisk del av verksamheten, kommenterar Anders Davidsson.

  Fristads Kansas Group har sedan flera år haft sin logistikverksamhet outsourcad till ett annat företag i Landvetter. Bolaget omsätter cirka 400 miljoner euro och har runt 1 600 medarbetare.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.