Det är kanske inte på Dreamhack man förväntar sig att de svenska fordonsföretagen ska dyka upp. Nu i helgen bjöd Volvos systerbolag Cevt in gamers för att prata om framtidens resande.
Det är kanske inte på Dreamhack man förväntar sig att de svenska fordonsföretagen ska dyka upp. Nu i helgen bjöd Volvos systerbolag Cevt in gamers för att prata om framtidens resande. Bild: Cevt

Volvos systerbolags ovanliga drag – raggar idéer på Dreamhack

Det kan bli en gamer som bestämmer hur framtidens Volvo ser ut. Världens största digitala festival Dreamhack har i helgen samlat 50 000 spelintresserade – och representanter från fordonsföretaget Cevt.

ANNONS
|

Under fyra dagar, dygnet runt, har Dreamhack Winter 2018 pågått i Jönköping. Festivalen, som har det officiella Guniness-världsrekordet som världens största LAN-party, vänder sig till den som är intresserad av datorer, e-spel, internet och digital underhållning. Inte den arena bilföretag normalt brukar finnas representerade på, men i år finns alltså Cevt på plats.

Lindholmsföretaget, som bland annat utvecklat CMA-plattformen som man till exempel hittar i Volvo XC40, har med sig svenska gamer-företaget Mionix till festivalen. Mionix, som bland annat utvecklat en datormus som känner av spelarens stressnivå, är en ny samarbetspartner till Cevt när det gäller idéer för framtidens bilar. På Dreamhack hoppas fordonsföretaget också få idéer från spelarna själva genom att bjuda in dem för att berätta om deras visioner på framtidens resande.

ANNONS

LÄS MER:Geely satsar på flexibel plattform för mindre bilar

Behöver ha öppet sinne

– Eftersom gamers är i absolut framkant när det gäller den tekniska utvecklingen tycker vi att det är viktigt för oss att förstå vilka förväntningar de har på hur mobilitet kommer att se ut i framtiden, säger Mats Fägerhag, Cevts vd, i ett pressmeddelande.

– Vi tror att vi behöver ha ett så öppet sinne som möjligt för att på bästa sätt kunna utveckla mobila lösningar för Geely-gruppen.

Mats Fägerhag, Cevts vd.
Mats Fägerhag, Cevts vd. Bild: Thomas Johansson

LÄS MER:Här är nya kärran som utvecklats på Hisingen

Enligt Gunilla Gustavs, pr-ansvarig på Cevt, är det en del av företagets innovationsarbete att låta två världar, fordon och gaming, mötas.

– Vi har många på Cevt som arbetar med väldigt konkreta produkter inför framtiden, men det gäller att ligga steget före hela tiden och vi tror att det här är en del här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS