Viking Line räknar med att tvingas säga upp drygt var tredje landanställd efter covidutbrottet. Arkivbild.
Viking Line räknar med att tvingas säga upp drygt var tredje landanställd efter covidutbrottet. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Viking Line siktar på neddragningar

ANNONS

Rederiet Viking Line har inlett fackliga förhandlingar om nedskärningar i Sverige, Estland samt Finland och Åland. Syftet är att effektivisera och dra ned på kostnader för att säkerställa konkurrenskraften, skriver rederiet i ett pressmeddelande.

I den svenska organisationen berörs 110 landanställda i Stockholm och Kapellskär och totalt berör omförhandlingarna 570 anställda.

"De planerade åtgärderna uppskattas kunna leda till överföring till deltid, permittering eller uppsägning av maximalt 200 anställda", skriver Viking Line.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS