Södertäljebaserade Scanias tyska systerbolag MAN, som likt Scania ingår i VW-kontrollerade Traton Group, planerar stora personalminskningar. Arkivbild
Södertäljebaserade Scanias tyska systerbolag MAN, som likt Scania ingår i VW-kontrollerade Traton Group, planerar stora personalminskningar. Arkivbild Bild: Jonas Ekströmer/TT

Tyska MAN överväger stor personalneddragning

ANNONS

Den tyska lastbilstillverkaren MAN, som likt svenska Scania ägs av VW:s dotterbolag Traton Group, kan komma att göra sig av med 9 500 anställda i ett besparingsprogram. Målet med besparingarna på totalt 1,8 miljarder euro är att lyfta rörelsemarginalen till 8 procent 2023.

I programmet ingår att organisera om delar av både utveckling och produktion, där det bland annat diskuteras stora förändringar i Steyr, Österrike och i Plauen och Wittlich i Tyskland.

Scania har tidigare meddelat att man planerar en personalminskning på 5 000 personer i år. Det är inte aktuellt med större nedskärningar än de som redan kommunicerats, uppger Scanias kommunikationschef Karin Hallstan i ett mejl till TT.

ANNONS

Tratonaktien backar 0,9 procent och har därmed tappat nästan 25 procent av sitt värde hittills i år.

ANNONS