Två av tio turistföretag uppger att de tänker nyrekrytera inför nästa säsong.
Två av tio turistföretag uppger att de tänker nyrekrytera inför nästa säsong.

Turisterna flockas till Västsverige

ANNONS
|

Västsvenska turistrådet är nöjt med att få den fina turistsommaren bekräftad genom sin nya undersökning Besöksnäringsindex Västsverige, som presenterades på onsdagen.

En enkät som 200 turistföretag i Västsverige svarat på ska ge en bredare bild än SCB:s vanliga statistik på antalet gästnätter.

Årets undersökning visar att 59 procent av de västsvenska turistföretagen ökade sin omsättning under sommarmånaderna jämfört med förra året. Mindre än vart femte företag har sett sin omsättning minska.

Både bland hotell, restauranger och aktivitetsföretag är det fler än hälften av företagen som haft fler gäster än sommaren 2013.

ANNONS

Men det är ändå bara 69 procent av företagen som uppger att de gått med vinst i år.

Två av tio turistföretag uppger att de tänker nyrekrytera inför nästa säsong och fem av tio räknar med nyinvesteringar.

- Vi kan se att varje bransch ökat både med svenska och internationella gäster. Syftet är att företagarna i regionen ska kunna jämföra sig med branschen och eventuellt vidta åtgärder, säger Monika Fleming-Glogoza, analytiker Västsvenska Turistrådet i en kommentar till undersökningen.

På onsdagen arrangerar Västsvenska Turistrådet också för första gången Turistrådsdagen i Eriksbergshallen för att ge regionens företag ännu mer inspiration och tips hur man kan locka fler turister.

ANNONS