Researrangören TUI räknar med att erbjuda ännu färre resor under vintersäsongen än tidigare kommunicerat. Arkivbild.
Researrangören TUI räknar med att erbjuda ännu färre resor under vintersäsongen än tidigare kommunicerat. Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

TUI drar ner på vinterresorna

ANNONS

Den ökade smittspridningen av coronaviruset på flera håll i världen pressar de redan hårt pressade resebolagen än mer. Tyska researrangören TUI krymper sitt redan reducerade reseprogram under vintersäsongen med ytterligare 20 procent på grund av förändrade reserestriktioner.

Samtidigt ser bolaget över sin finansiering. Enligt källor till Reuters överväger TUI en försäljning av aktier till ett värde av upp till en miljard euro, eller 10 miljarder kronor.

"Vi fortsätter att utvärdera möjligheter för att uppnå en optimal struktur på balansräkningen för att stödja verksamheten på lång sikt", skriver bolaget i ett uttalande.

Hittills har det statliga tyska stödet på tre miljarder kronor hjälpt TUI att hålla sig flytande i krisen.

ANNONS

Per den 20 september hade bolaget en kassa på 2 miljarder euro, ned från 2,4 miljarder i mitten av augusti. Likviditeten äts upp av återbetalningskrav från kunder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS