Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  USA:s president Donald Trump hälsar på motorcykelburna anhängare från gruppen Bikers for Trump på sin golfanläggning i New Jersey.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Trump ger twitterkänga till Harley Davidson

  USA:s president Donald Trump stödjer en bojkott av den anrika motorcykeltillverkaren Harley Davidson – om bolaget går vidare med planerna på att flytta delar av produktionen utomlands.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  "Många Harley Davidson-ägare planerar att bojkotta företaget om tillverkningen flyttar utomlands. Toppen! De flesta andra företag går i vår riktning, inklusive Harleys konkurrenter", skriver presidenten på Twitter.

  Det var i juni som den Wisconsinbaserade motorcykeltillverkaren meddelade att man tänker flytta delar av sin produktion till andra delar av världen. Detta för att kringgå EU:s strafftullar på USA-tillverkade varor, vilket enligt bolaget skulle kosta dem cirka 100 miljoner dollar om året. Strafftullarna, i sin tur, var ett svar på president Trumps beslut om höjda importtullar på stål och aluminium från EU.

  EU:s tullavgift på Harley-Davidsons motorcyklar har höjts från 6 till 31 procent.

  Trump twittrade i ärendet efter att ha tagit emot motorcykelburna anhängare på sin golfanläggning Bedminster i New Jersey.