Tech Mahindra anställer i Göteborg

ANNONS
|

I mars meddelade indiska it-konstultföretaget Tech Mahindra att de tecknat ett avtal med Volvo Cars, som innebär att man ska leverera support av it-infrastruktur och service globalt, bland annat i fabrikerna i Göteborg, Belgien och Kina.

I spåren av det avtalet kommer nu Tech Mahindra att öppna kontor i Torslanda, för att komma närmare kundens utveckling och produktion och växa i Europa.

Tech mahindra har haft mindre verksamhet i Göteborg i tio års tid men nu ökar man verksamheten rejält.

–Vi har redan anställt mer än 100 personer och om affärerna går bra kommer vi anställa fler. Vårt företag växer ganska exponentiellt i Sverige. Genom att etablera oss här vill vi bli en seriös spelare i Sverige och visa att vi tänkt vara här under en lång tid, säger Sundar Sankaralingam, ansvarig för Mahindras verksamhet i Göteborg.

ANNONS

Han hoppas på kontrakt inom fler branscher och har redan ett testlabb för mobiltelefoner i Lund. De är också på jakt efter bolag att köpa upp i Sverige och Europa.

Ungefär en tredjedel av de nyanställda är från Sverige. De flesta övriga är från Indien och några från andra europeiska länder.

Tech Mahindra har också påbörjat ett samarbete med Chalmers och IT-universitetet för att få in nykläckta Göteborgsstudenter i bolaget.

–Jag rekryterade några studenter redan förra året och det föll ut väl, så vi vill utöka den modellen och anställa lokala studenter, träna dem i Indien och ta tillbaka dem till Sverige, säger Sundar Sankaralingam.

Just den biten är Erik Behm, ansvarig för it-investeringar på Business Region Göteborg, som länge försökt få hit indiska investeringar, särskilt glad över.

–Jag tycker det är intressant att de vill anställa nyutexaminerade. Det visar att man satsar långsiktigt. Det är en sak att ha en konsult på plats och sälja konsulttjänster. Men det här är ett större helhetsåtagande. Därför sticker det ut, säger Erik Behm.

Han tror också att etableringen av ett globalt ledande bolag, kan ge små ringar på vattnet, eftersom det visar för andra att det är en intressant region att finnas i. Det visar också att fordonsindustrin och övriga exportföretag i Göteborg har produkter som sticker ut i förhållande till resten av Sverige.

ANNONS

–Då behöver man avancerade it-företag som kan serva dem. Ju bättre leverantörer, desto bättre kan de konkurrera.

Fakta: Tech Mahindra

Indiskt it-konsultföretag

Omsätter 3,4 miljarder dollar

Fler än 95000 anställda i världen i 51 länder

Totalt har företaget omkring 200 medarbetare i Sverige, varav drygt 100 i Göteborg.

Är en del av Mahindra Group, som omsätter 16,5 miljarder dollar, med 180000 anställda i över 100 länder.

I Västsverige kanske mest känt för det stora fordonsföretaget Mahindra & Mahindra, som tidigare var spekulant på Saab Automobile.

ANNONS