VW och Ford varnar för leveransstörningar som kan leda till förlorade arbetstillfällen i USA om en skiljedomstol stoppar sydkoreanska SK Innovation från att producera batterier till elbilar i USA. Arkivbild.
VW och Ford varnar för leveransstörningar som kan leda till förlorade arbetstillfällen i USA om en skiljedomstol stoppar sydkoreanska SK Innovation från att producera batterier till elbilar i USA. Arkivbild. Bild: Swen Pfoertner/AP/TT

Sydkoreansk batteritvist kan störa leveranser

ANNONS

En juridisk tvist i USA mellan sydkoreanska tillverkare av bilbatterier kan leda till leveransstörningar mitt i coronakrisen, varnar den tyska biltillverkaren Volkswagen (VW) och den amerikanska konkurrenten Ford.

Ford och VW har bett USA:s internationella handelskammare (ITC) att tillåta sydkoreanska SK Innovation att tillverka batterier på en fabrik i delstaten Georgia i USA, för leverans till Fords elektrifierade F-150.

SK Innovation stämdes av den större konkurrenten LG Chem i fjol. Enligt LG Chem ska konkurrenten ha stulit hemliga affärshandlingar i USA.

LG Chem har inte velat kommentera inlagorna från VW och Ford i tvisten, utan hänvisar till att tvistlösning pågår.

ANNONS

I ett preliminärt besked från skiljedomstolen fick LG Chem stöd för sina krav, men det slutliga avgörandet väntas först i oktober.

ANNONS