Fram till sommaren ska Swedavias nedskärningar vara genomförda.
Fram till sommaren ska Swedavias nedskärningar vara genomförda. Bild: Nicklas Sternegård

Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning

Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning på flygplatserna i Stockholm och Göteborg.

ANNONS
|

Varslen omfattar arbeten både på stabsnivå inom koncernen men också på Swedavias flygplatser, huvudsakligen i Stockholm och Göteborg.

– Vi skapar nu förutsättningar för att förbli konkurrenskraftiga och kunna utveckla vår verksamhet långsiktigt. I en bransch med små marginaler behöver vi anpassa oss till en föränderlig omvärld med vikande resenäresutveckling, som vi och våra kunder möter, säger Swedavias vd Jonas Abrahamsson i ett uttalande.

Oklart hur många som lämnar Landvetter

Hur många i personalen som kommer att sägas upp på Landvetter flygplats är oklart.

– Uppsägningarna drabbar tyvärr både personal på koncernnivå, men också på flygplatserna i Göteborg och Stockholm. Hur många det handlar om i Göteborg kan vi inte säga i dag. Nu inleds förhandlingar med de fackliga organisationerna, säger Swedavias presschef Robert Pletzin.

ANNONS

Swedavias målsättning är att nedskärningarna ska vara genomförda fram till sommaren.

Bolaget har i dag 3 100 anställda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS