Nintendo var draglok på Tokyobörsen i fredagens handel, med ett kurslyft på 2,6 procent. Arkivbild.
Nintendo var draglok på Tokyobörsen i fredagens handel, med ett kurslyft på 2,6 procent. Arkivbild. Bild: Jae C Hong/AP/TT

Svag börsvecka avslutas uppåt i Asien

ANNONS

En svag börsvecka avslutades uppåt på bred front på de asiatiska börserna under fredagens handel, efter kurslyft på Wall Street i torsdags, med ännu en historisk toppnotering för tekniktunga Nasdaqbörsen trots oväntat många nyinskrivna som arbetslösa i USA.

Tokyobörsens Nikkei 225-index reducerade börsfallet för veckan till drygt 1 procent med en uppgång på 0,2 procent på fredagen. Det bredare Topix-index steg 0,3 procent.

Bland dragloken i Tokyo fanns speltillverkaren Nintendo, vars aktie steg 2,6 procent.

Taiwanbörsen lyfte samtidigt 2 procent.

Seoulbörsens Kospi-index hade i den avslutande handeln gått upp 1,6 procent, medan Hongkongbörsen samtidigt låg på en uppgång på 1,2 procent.

ANNONS

Shanghaibörsen låg inför stängning på en uppgång på 0,3 procent.

På valutamarknaden fortsatte dollarn tryckas nedåt, medan oljepriset stiger för tredje veckan i rad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS