Nyheten att Serneke nått ett avtal om försäljning av 80 procent av Karlatornet, togs emot väl av investerarna på börsen.
Nyheten att Serneke nått ett avtal om försäljning av 80 procent av Karlatornet, togs emot väl av investerarna på börsen. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Stort avtal klart – aktien rusar tvåsiffrigt

Nyheten att Serneke till slut nått ett avtal om att sälja Karlatornet togs emot med glädje på Stockholmsbörsen. Byggbolagets B-aktie rusar 12 procent i värde på torsdagsförmiddagen.

ANNONS
|

Vid klockan 12.15 på torsdagen kostade en B-aktie i Serneke 68,30 kronor på Stockholmsbörsen – runt 12 procent mer än när börsen stängde dagen innan. Uppgången kommer efter att byggbolaget meddelat att man nått ett avtal om försäljning av prestigeprojektet Karlatornet på Lindholmen.

LÄS MER:Serneke säljer Karlatornet

Enligt överenskommelsen ska investmentbolaget Oaktree Capital köpa 80 procent av skyskrapan. Innan själva affären är i lås måste dock bankfinansiering och transaktionsdokumentation vara på plats samtidigt som "sedvanliga villkor" är uppfyllda. Serneke räknar med att affären är i hamn under de "första månaderna av 2020".

Turbulent tid på börsen

Med överenskommelsen kommer också ett avtal där Serneke får totalentreprenaden av Karlatornet, ett uppdrag värt drygt 3 miljarder kronor. Den ordersumman kommer räknas in i Sernekes orderingång under samma kvartal som affären slutförs.

ANNONS

Serneke har haft en turbulent tid på börsen, sedan bolaget noterades i november 2016. Teckningskursen låg då på 110 kronor per aktie. Sedan dess har B-aktien dock kostat allt mellan 44 och drygt 131 kronor.

LÄS MER:Serneke blir herre på täppan i Karlastaden

LÄS MER:Serneke gör lägenhetsaffärer värda miljardbelopp

ANNONS