Småföretagare prioriterat i S-plan

S-kongressen vill göra det lättare för småföretagare att komma med i trygghetssystem, billigare för dem att anställa och enklare att få tillgång till finansiering.

ANNONS
|

Men kongressen skärper också förslaget till riktlinjer för jobb och tillväxt vad gäller kollektivavtal – på flera ställen görs det klart att Socialdemokraterna inte bara ska arbeta för bra löner och villkor, utan kollektivavtalsenliga löner och villkor.

Enligt näringsminister Mikael Damberg, som ansvarar för området på kongressen, innebär de fastslagna riktlinjerna att S "växlar upp" småföretagarpolitiken.

Regeringens redan antagna mål om att hela landet ska ha tillgång till snabbt bredband år 2025 finns också med i riktlinjerna, liksom krav på bättre kommunikationer i hela landet. Att politiken ska omfatta just "hela landet" lyfts fram genomgående.

ANNONS

De statliga kreditgarantierna ska ses över, liksom villkoren för av- och nedskrivningar, för att göra villkoren mer rimliga för att bygga nytt i alla delar av landet.

I riktlinjerna finns krav på att motverka så kallad hyvling för anställda, vilket innebär att partiet ska verka för att anställda ska ha ett skydd mot att arbetsgivaren vill minska antalet timmar i anställningen.

TT

ANNONS