SKF tappar i försäljning

ANNONS
|

SKF hade en omsättning på 17 787 miljoner kronor tredje kvartalet 2014, att jämföra med 17 955 under andra kvartalet och 15 623 miljoner kronor för ett år sedan.

Omsättningen var dock något högre än analytikernas förväntningar.

Vinsten, 1 827 miljoner, lägre än väntat, men en ökning jämfört med förra kvartalet (1 761) och även jämfört med tredje kvartalet 2013 (1 717 miljoner).

Aktiekursen steg först när rapporten presenterades men föll sedan rejält och hade efter en halvtimme backat 2,4 procent.

Bolaget hade förväntat sig oförändrad försäljning och tillverkning, men har på grund av lägre efterfrågan än väntat fått minska tillverkningen.

ANNONS

"Marknadsklimatet kommer även framöver att vara osäkert och det har kanske till och med förvärrats något i Europa under de senaste månaderna", skriver Tom Johnstone i en kommentar till kvartalsrapporten, som blir hans sista då Alrik Danielsson blir ny vd och koncernchef för SKF 1 januari 2015.

Det kommande kvartalet väntas efterfrågan var oförändrad, men tillverkningen kommer att hållas något lägre än försäljningen för att minska lagren ytterligare.

ANNONS